BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.301,82
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'nin belediye başkan adayları kimler?

Başbakan Erdoğan bazı illerin AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarını açıkladı. Hangi illere kimler aday oldu?

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK PartiGrup toplantısında milletvekillerine hitap ediyor, belirlenen adayları açıklıyor:

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

11 kişiden üst kurululuz var. Bu çalışmalarımızı sürdürüyor, temayül yoklamalarını değerledirmeye alıyoruz. Kamuoyu araştırmaları var. Çok sayıda yöntem kullandık. Teşkilatımızın tavrı, kanaatleri büyük önem arzediyor. Vizyonumuzu bu cuma genişletilmiş il başkanları toplantısında izah edeceğiz.

GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: ERCAN ÇİMEN

Toplantıda adaylıkları açıklanan iller sinevizyon eşliğinde tanıtılıyor. İlk olarak Gümüşhane gösteriliyor. Erdoğan adaylığı açıklanan Ercan Çimen'i kürsüye çağırdı ve adayın kısa özgeçmişi aktarıldı.

BARTIN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: DR. SEYFETTİN KALAY

KIRŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI:

Erdoğan grup toplantısında gündemi böyle değerlendirdi:

11 yıl içinde ataması yaptığımız öğretmen sayısı 437 bin 469'dur. Toplam öğretmen sayımız 810 bin kişiye ulaştı. Yarıdan fazlasını biz gerçekleştirdik. Aynı şekilde 1312 engelli kardeşimizin, 651 milli sporcumuzun atamasını sağladık. 2002’de mesleğe yeni başlamış bekar öğretmenimizin eline 470 lira geçiyordu. Bu rakam Temmuz ayı itibariyle 1894 liraya yükseldi.

Şimdi 1 Ocak’tan itibaren 2081 lira alacak. 11 yılda sadece bu şartlarda öğretmenimize yaptığımız zam oranı yüzde 373.

AK Parti olarak 12. bütmemizi hazırlıyor ve genel kurula getiriyoruz. Disiplinden asla taviz vermeden, bu bütçemizi uygulayacak Türkiye'yi daha da büyüteceğiz.

Trabzon merkezde 537 milyon liralık hizmet ve yatırımların açılışını yaptık. 41 bin 61 kişilik stadyum olsun dediler. 

Diyarbakır buluşması sonrası hem süreci hem de zihinlerin bulandırmak için yeniden gayretin içine girdiler. Biz çözüm sürecini sürpriz politikalarla ilerleten bir parti değiliz. 2001’de parti programımızda bu meseleyi çok açık şekilde ortaya koyduk. Bizim doğuda söylediklerinizi batıda söyleyemeyeceğimizi iddia ettiler. Trabzon aynı şekilde bizi kucaklayarak samimiyetimiz karşısında muhabbetini açık şekilde ifade etmiştir. 

Çözüm önerilerimizi milletimizle paylaştık. Her seçim net onay anlamına gelmektedir. Bize inandığını güvendiğini yapacaklarına yetki verdiği sandıkta ifade etmiştir. Bölen ayrıştıran deme hakkı yoktur, haddi de yoktur. Bu iftiralar aynı zamanda hezeyandır, acziyetin zavallılığın ifadesidir. CHP ve MHP'nin on yıllarca ektiklerini nifak tohumlarını temizleme gayreti içindeyiz.

YOK DENİLDİĞİNDE VARLIK YOK OLMAZ

Belli kelimeleri, düşünceleri yok sayarak inkar ederek türkiye iyi bir şey yapmış olabilir mi? Yok denildiğinde varlık yok olmaz. Var olanı siz görmüyorsunuz diye yok olup gitmez. Türkiye on yıllar boyu sorun olarak ortadan kalkmadı.  Makyajla sorun ortadan kalkmadı. 

Bizden öncekiler gibi inkar edebilirdik, ama yapamayız. Çünkü bu ülke bizim. Çünkü bu sorun saklanamaz. Bizim çektiğimiz çileyi onlar neden çeksin? Bu meseleyi her ne pahasına olsun anlayışı içinde değiliz. Biz sorunu birliğimizi muhafaza ederek çözüyoruz. Anayasa bize ne sınır çiziyorsa o sınır içindeyiz. Bu milletin başını öne eğecek girişim olursa önce karşısında olan önce şahsımdır, AK Partidir. 

Kimse bize milliyetçilik, vatanseverlik dersi vermesin. Balkanlara gitseler, ortadoğu ülkeleninin sokaklarına gitseler inanın kendi ülkeleri ile gururlanacaklar. Bırakın Sivas'ın ötesine geçemiyorlar. Bunların zihinlerinde ülkeyi nasıl böldüklerini milletim çok iyi biliyor.

TEORİLERİ AŞAN İLETİŞİM ŞEKLİ

Sevsinler sizi gibi muhalefeti, milliyetçiliği. Milletimiz bizi gayet iyi anlıyor, attığımız her adımı samimi olduğunu kalp gözüyle görüyor. Biz milletimizle teorileri aşan iletişim şekli inşa ettik.

Ne yaparlarsa yapsınlar, kalpten kalbe giden yolları yıkamayacaklar. Unutmayın, hesapların üzerinde hesap vardır. Biz hayrı talep ettikçe Allah'ın hesabı her hesaba galebe çalacaktır. Başladığımız her işte hayırlı neticelere ulaşacağız hiç endişe etmeyin.

MISIR

Mısır'daki darbe yönetimi rahatsız oluyor diye hakkı söylemekten vazgeçmeyeceğiz. Unutmayın biz dilsiz şeytan olanlardan olmayacağız. Mısır halkıyla ilişkimiz bin yıllık ilişkidir. Zalim yönetim gelip geçer ama bizim halkımızla ilişkimiz edebidir. Hakkı söyemeye insanlık dramını anlatmaya devam edeceğiz. Biz Mısır halkıyla elçilerle değil kalplerimizle irtibat halindeyiz.

İRAN

İran ile yürütülen nükleer müzakerler olumlu sonuçlandı. Umut verici gelişme. Sürecin daha da ileri götürülmesini umut ediyoruz. Meselenin diyalogla çözülmesini savunmuştuk. Bizim bu çabamız Türkiye yanlızlığa itiliyor, ekseni kayıyor dediler. Türkiye'nin haklılığı ortaya çıkmış tezleri kabul görmüştür. Buyrun şimdi kucaklaştılar mı kucaklaştılar. İşte bunlar geleceği okumaktır. Ama bizde ne muhalefetin ne yavru muhalefetin geleceği okumak gibi bir şeyi yoktur. Göreceksiniz Suriye ve Mısır konusunda haklılığımız ortaya çıkacaktır.

ANAYASA

Herkesi kucaklayan, kimliğine saygı duyan bir anayasa yapma arzusundaydık. Darbeciler de anayasa yapabiliyorsa sivillere de anayasa yapar diye iyi niyetle davrandık, umutlu olduk. Komisyon çalışmalarında iyi niyetli olduk. Muhalefet tam tersi istikamette yürüdü. 12 ayda bitirilmesini planlanan çalışma 25 aya uzadı. Hep orta sahada top çevirdiler. Şimdi masadan kalkmayacağız diyorlar. masada ne yaptınız ki? CHP'nin üç temsilcisi üç farklı parti gibi birirleriyle vuruşuyorlar.

Genel başkansın akşam söylediğine sabah sahip çık. Onun için bir yeer varman mümkün değil. CHP, MHP BDP masada olsa ne fayda. İstadikleri kadar masada olunlar. Onlar orada notları tututacak katip bile bulamazlar.  Yeni anayasadan vazgeçmiş değiliz. Biz farklı yolları denemeye samimi şekilde devam edeceğiz.