BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.425,80
HABER /  DÜNYA

Suriye'den kan donduran görüntü

Şiddetin dinmek bilmediği Suriye'de, savaşın çocuklar üzerindeki bilançosu araştırıldı. Bir grup çocuğun ölümden dönüşü de, kameralar tarafından kaydedildi.

Abone ol

SURİYE'deki iç savaşta en ağır bedel ödeyenlerin başında çocuklar var. Cobar kentinde çocuklarla yapılan bir röportaj sırasında yaşananlar, bu görüşü destekler nitelikteydi.

Bir muhabirin çocuklara, bölgedeki şiddet olaylarından nasıl etkilendiklerini sorduğu sırada büyük bir patlama yaşandı. Röportaja katılan çocuklar patlamadan yara almadan kurtulurken, savaşta bugüne dek 11 binden fazla çocuk hayatını kaybettiği bilgisi, yaşıtlarının bu çocuklar kadar şanslı olmadıklarını ortaya koydu.

3 YILDA 100 BİN CAN

Tespit, İngiltere merkezli araştırma kuruluşu ‘Oxford Research Group'un raporunda yer aldı. ‘Çalınmış Gelecekler - Suriye'deki Çocuk Ölümlerinin Gizli Bilançosu’ adlı rapor, Suriye'de savaşın başladığı Mart 2011'den Ağustos 2013'e kadar elde edilen veriler incelenerek hazırlandı.

Ölen çocukların çoğunun erkek olduğuna vurgu yapılan raporda, en çok çocuk ölümünün 2 bin 223 ile Halep'te gerçekleştiği kaydedildi. Raporda, çocukların da yargısız infaz ve işkenceye maruz kaldıklarına dikkat çekildi.

Suriye'de 3 yıldır süren savaşta, Birleşmiş Milletler verilerine göre 100 bin'den fazla kişi yaşamını yitirdi.

İŞTE O GÖRÜNTÜ