BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.429,86
HABER /  DÜNYA

Sizin kolonyanız hangisi ?

Balıkesir’de 1962 yılından bu yana sektörde bulunan ’Balıkesir Kolonyacısı’ adlı firma, müşterilerine farklı kolonya şişesi alternatifleri s...

Abone ol

Balıkesir’de 1962 yılından bu yana sektörde bulunan ’Balıkesir Kolonyacısı’ adlı firma, müşterilerine farklı kolonya şişesi alternatifleri sunuyor. TBMM’ye gidenler ise üzerinde Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin resimlerinin bulunduğu kolonya şişelerini tercih ediyor.
Balıkesir’de hizmet veren Balıkesir Kolonyacısı isimli firma, Balıkesir’in ünlü kolonyasını müşterilerine farklı alternatiflerle sunuyor. Firma, porselen ve cam türünde onlarca çeşit kolonya şişesi ile Türkiye genelinde satış yapıyor.
İş yeri sahibi İsmail Ekim, "Bizim hazan, incir, akasya, ıhlamur, şehri banu, yağmur, harem gibi kokularımız ile Kertil Çam Kolonyası’nın çam çiçeği kolonyalarımız en çok tanınan kolonyalarımızdır. Bunları gerek Balıkesir’den olan, gerekse dışarıdan gelen müşterilerimiz tercih etmektedir. Satışta 53 çeşit kolonyamız var. Bunları Edirne, Diyarbakır, Adıyaman, Erzurum, Erzincan, Konya, Afyon ile Balıkesir’in körfez bölgesinde bulunan 30 civarında bayimiz kanalı ile kolonyalarımız halka ulaşmaktadır" dedi.
Balıkesir’den şehir dışına hediye olarak kolonya götürmek isteyenlerin farklı biçimlerde kolonya şişesi arayışı sonrasında satışlarına şişe alternatifleri ilave ettiklerini söyleyen İsmail Ekim, her zevke hitap eden kolonya şişesinin ellerinde bulunduğunu söyledi. Ekim, "Vatandaşlar değişik şişeler aradıkça biz de, ’Ne yapabiliriz?’ diye düşünüyorduk. Şişeleri boyamayı düşündük, ondan sonra üzerine kumaş kaplamayı denedik, sonra da değişik resimler yapıştırarak bunları halkımızın hizmetine sunduk. Sonra bunlar da yeterli gelmeyince en Kütahya’da bir seramik firması ile anlaşarak seramik şişeler yaptırdık" dedi.
Bazı vatandaşların kendi resimlerini getirip şişelerin üzerine koyduklarını söyleyen İsmail Ekim, "Firma olarak Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin resimlerini kolonya şişesinin üzerine koyduk. Balıkesir’den Ankara’ya ya da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gidenler bunlardan yaptırıp hediye olarak götürüyorlar" şeklinde konuştu.
(İHA)