BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.496,55
HABER /  DÜNYA

Bir garip banka soygunu kamerada

Adana’da, bir bankadan 63 bin 750 lirayı çalan silahlı sarhoş soyguncu güvenlik kamerasına yakalandı. Soygunun ardından <br/>halk otobüsüyle...

Abone ol

Adana’da, bir bankadan 63 bin 750 lirayı çalan silahlı sarhoş soyguncu güvenlik kamerasına yakalandı. Soygunun ardından
halk otobüsüyle kaçtıktan sonra yakalanan şahıs tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, olay 11 Kasım 2013 günü merkez Sarıçam ilçesi, Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde Kozan Yolu Caddesi’nde meydana geldi. Bir bankanın şubesine saat 16.45 sıralarında gelen ve alkollü olduğu iddia edilen bir kişi, başına silah dayadığı özel güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdi. Güvenlik görevlisinin silahını da alan soyguncu yanında getirdiği poşete 63 bin 750 TL alarak bankadan çıktı. Soygun anı saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde vatandaşların da bankaya girip çıktığı görüldü. Görüntülerde, soyguncunun dakikalarca sakin bir şekilde görevlilerin poşete para koymasını beklediği görülüyor. Soyguncu parayı aldıktan sonra bankanın karşısına geçerek burada Balcalı-Buruk hattında sefer yapan halk otobüsüne binerek olay yerinden uzaklaştı.

POLİS SOYGUNCUYU YAKALAMAK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTI
Bu arada soyulduklarını anlayan banka görevlileri, polise haber verdi. Olay yerine 3 dakikada gelen polis hemen araştırma başlattı. Soyguncunun özel halk otobüsüne bindiğini tespit eden ve otobüsü PTT Evleri Mahallesi’nde durduran ekipler, yapılan aramada yolcunun 5 dakika önce indiğini tespit etti. Ancak yapılan aramalara rağmen soyguncu bulunamadı.
Polis bunun üzerine soyguncunun otobüsten indiği ve gidebileceği güzergahtaki yüzlerce güvenlik kamerası inceledi. Ayrıca polis bu güzergahta o saatte bulunan şahıslarla yüz yüze görüşme yaptı. Polis, yaptığı araştırmanın sonucunda bankayı V.B. (21) isimli askerden yeni gelmiş ailesi ile sorunları olan ve yeni otomobil satın alan şahsın gerçekleştirdiğini belirledi.
Yapılan operasyonda V.B., merkez Sarıçam ilçesindeki evinde yakalandı. Şahıs emniyete getirilerek sorguya alınırken bankada çalışanlar tarafından da teşhis edildi. Polis banka soygunundan önce PTT şubesini soyan kişinin de V.B. olma ihtimali üzerinde durarak PTT görevlisini getirerek teşhis yaptırdı. Ancak PTT görevlisi şahsı teşhis edemedi.
Şahsın polise iki olayı da gerçekleştirmediğini soygun yapmadığını söylediği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen V.B. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
(İHA)