BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.412,65
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Apple'da büyük tartışma Tim Cook ne yapacak?

Apple’ın Steve Jobs ile birlikte iki kurucusundan biri olan Steve Wozniak yine tartışma yarattı. Apple'ın CEO'su Tim Cook'a bazı konularda katılmadığını söyledi.

Abone ol

Apple CEO’su Tim Cook, geçen hafta satışa sunulan 12.9 inç ekranlı tablet iPad Pro sayesinde artık dizüstü bilgisayar satın almaya gerek kalmadığını açıklamıştı.

Apple’ın Steve Jobs ile birlikte iki kurucusundan biri olan Steve Wozniak ise buna katılmadığını söyledi. Gerekçe olarak ise tabletin ‘sınırlı’ kullanım imkanlarına sahip olduğunu belirtti. Wozniak, Apple’a son dönemde eleştirileri bir hayli arttırmış durumda.

Wozniak, şimdiye kadar neredeyse hiç kolunda Apple Watch’ı ile görünmedi. Bunun nedeninin akıllı saati koluna takmayı unutması olduğunu geçtiğimiz günlerde düzenlenen toplantıda açıklaması ise yine ses getirmişti. Wozniak’a göre Apple Watch, akıllı saati ile kendisi arasında sadece ‘aracı’ konumda. Üstelik fiyatını da pahalı buluyor.

Steve Jobs’un ölümünün üzerinden 4 yıl geçerken Wozniak, Apple’ın ürünlerinden memnun olmadığını sıklıkla dile getirmeye devam ediyor. Apple ekosisteminde olmayı sevmediğini ve bağımsız olmayı sevdiğini de sıklıkla ifade ediyor.