BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.506,03
HABER /  GÜNCEL

Kayseri'deki cinayeti diş tedavisi aydınlattı

Kayseri'de, yaklaşık 8 ay önce bulunan kafatasından yola çıkan cinayet büro ekipleri, diş tedavisinden kafatasının kime ait olduğunu belirleyerek cinayeti çözdü.

Abone ol

Kayseri'de, yaklaşık 8 ay önce bir derede kafatası bulunması olayını soruşturan cinayet büro ekipleri, kafatasının sahibinin kimliğini, gördüğü diş tedavisinden yola çıkarak belirledi. Cinayetle ilgili gözaltına alınan 5 kişiden 2'si tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Melikgazi ilçesi Tavlusun Mahallesi'nde yaklaşık 8 ay önce dere yatağında bir kafatası ve kemik parçaları bulundu. Otopsi sonucunda orta yaşlarda bir erkeğe ait olduğu belirlenen kafatasında saçma taneleri olduğu tespit edildi.

DİŞ POLİKİNİKLERİ ARAŞTIRILDI

Bunun üzerine soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kafatasında gerçekleştirilen incelemede maktulün diş tedavisi gördüğünü belirleyerek, kayıp müracaatında bulunulan şahıslar ile diş tedavisi yapılan kamu ve özel hastanelerine ait diş polikliniklerinde kayıtlı yaklaşık bin kişiyi incelemeye aldı.

İnceleme sonucunda kafatasının, 8 ay önce ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu 43 yaşındaki İlhami Temizer'in çene yapısı ile kafatasındaki çene yapısının benzerlik gösterdiği tespit edildi. Ailesinden alınan DNA örneklerinin de uyuşması sonucu kafatasının Temizer'e ait olduğu belirlendi.

Kimlik tespitinin tamamlanmasının ardından soruşturmayı derinleştiren ekipler, cinayetle bağlantıları olabileceği şüphesiyle S.Ş. ve G.Ö. isimli kadınlar ile M.A.K, M.Y. ve H.H.S'yi Kayseri'nin Bünyan ilçesi ile Sivas'ın Gemerek ilçesinde düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına aldı. 

Şüphelilerden M.A.K. ve M.Y, cinayet zanlısı olarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İlhami Temizer'in başından ayrılan vücudunun ise henüz bulunamadığı öğrenildi.