BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.410,84
HABER /  GÜNCEL

Aponun korkudan bayıldığı an!

Elebaşı Abdullah Öcalan da iddianamedeki yerini alıyor. Balbay'ın günlüklerinde MİT müsteşarı Atasagun Öcalan'ı anlatmış...

Abone ol

Ergenekon iddianamesinde yer alan gazeteci Mustafa Balbay’ın günlüklerine göre, Balbay 1 Ekim 1999’da MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun, MİT Müsteşar Yardımcısı Miktad Alpay, Toplum ve Halkla İlişkiler Müdürü Cem K.’nın da bulunduğu bir akşam yemeğine katıldı.

MİT Müsteşarı Atasagun, Öcalan’ın yakalanması ve Türkiye’ye getirilmesi süreciyle ilgili önemli ayrıntılar verdi.

ÇAĞLAR'A UÇAK İÇİN PARA ÖDENMEMİŞ

Bunların arasında en ilginci ise Öcalan’ın Kenya’dan Türkiye’ye getirilmesi için Cavit Çağlar’ın 200 bin dolara kiralanan uçak için gerçekte hiç para ödenmemiş olmasıydı.

Balbay’ın MİT yöneticileri ile yaptığı görüşme sırasında aldığı ve Ergenekon iddianemesine geçen notlarında Öcalan’ın getirilişiyle ilgili şu bilgiler de yer aldı:

KORKUDAN BAYILDI

Uçağın dışındaki içindeki Türkiye’ye ait olduğunu ortaya koyacak her şeyi kapatmıştık... Uçağa bininceye dek Hollanda’ya gittiğini sanıyordu. Uçağa ilk girişteki arkadaş sarışındı, ona yabancı dilde selam verdi. Her şey bittikten sonra durum kendisine söylendiğinde korkudan bayıldı...

O OLDUĞUNDAN 1,5 GÜNDE EMİN OLDUK

Türkiye hava sahasına girince hemen Başbakan’a haber verdim. Ancak açıklama yapmak için iyice emin olmak gerekiyordu. Sesini, parmak izini aldık, inceledik. Onun olduğundan yüzde yüz emin olmamız için 1.5 gün geçti. Ancak o aşamadan sonra Başbakan’ın açıklama yapmasında sakınca kalmadığını söyledik. Olur ya, ‘Apo’yu yakaladık’ deriz, adam Yunanistan’da çıkar. Rezil olurduk.”