BIST 10.047
DOLAR 32,38
EURO 34,68
ALTIN 2.400,03
HABER /  GÜNCEL

Siz ne zannettiniz bu milleti?

ANAP Genel Başkanı Uzun, Kırkkale'de yaptığı konuşmada ekonomik krizle ilgili Başbakan'a yüklendi.

Abone ol

Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, ''Başbakan, gittiği her yerde mutlaka kavga edecek birini buluyor, mutlaka azarlayacak birilerini buluyor, efelenecek birilerini buluyor, yeter artık gına geldi'' dedi.

Partisince Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde düzenlenen mitingde sağanak yağış altında kalabalığa hitap eden Uzun, milletin Anavatan Partisini özlediğini belirtti.

''Esnafın, çiftçinin, tüccarın halini uzun uzun anlatmayacağım'' diyen Uzun, şöyle konuştu:

''Çiftçimizin hali belli, yaptığı masrafları karşılayamıyor. Çiftçimizin traktörünü haciz konmuş traktörünü kullanamıyor, esnaf siftahsız kepenk kapatmamak için direniyor. BAĞKUR borcunu ödeyemiyor, dükkanını kapatmak zorunda kalıyor. Bu yaşananların arasında sayın Başbakan her gün bir televizyon programına çıkıyor, her Allah'ın günü bir mitinge gidiyor, gittiği her yerde mutlaka kavga edecek birini buluyor, mutlaka azarlayacak birilerini buluyor, efelenecek birilerini buluyor, yeter artık gına geldi.''

Başbakan Erdoğan'ın, kredi kartı borçları konusundaki sözlerini de hatırlatan Uzun, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sayın Başbakan bu milletin çocukları sizin çocuklarınız kadar, sizin bakanlarınızın çocukları kadar becerikli olmuyor. Başbakan ise kalkıp borcunu ödeyemeyenlere 'beceriksiz' diyor. Yazıklar olsun, bir aileyi düşünün bir aile babasını düşünün, çocuğunun ihtiyaçları var, çoluğunun çocuğunun karnını doyuracak gücü yok, bu durumdaki baba ne yapacak, kredi kartı kullanacak, Ama Başbakan'dan fırça yiyor.''

Evin hanımının da sıkıntı olduğu için iş aramaya çıktığını ifade eden Uzun, ''Hanım da ekonomiden sorumlu bakanından fırça yiyor. Yahu siz bu milleti ne zannettiniz, hokus-pokus mu yapacaklardı, şapkadan tavşan çıkartıp onunla mı karınlarını doyuracaklardı? Siz ne zannettiniz bu milleti? Bu ne bir gaddarlıktır, bu ne bir taş kalpliliktir, bu ne vicdansızlıktır, bu ne kibirdir, delikanlılık başka şey, dik durmak başka şey, ama kibir başka şey. Kibiri Anadolu insanı hoş karşılamaz, kibir affedilmez, bu iktidarı kibri bitirecek, bu iktidar sahipleri çok kibirlendiler'' şeklinde konuştu.

Uzun, daha sonra Keskin'in Köprüköy beldesinde halka hitap etti.