BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.430,89
HABER /  GÜNCEL

AP'nin Türkiye kararına Bakan Ömer Çelik rest çekti

TÜRKİYE'nin AB üyeliğinin askıya alınmasına ilişkin Avrupa Parlamentosu'nun aldığı karara Ankara'dan tepki geldi. AB Bakanı ve Başmüzekaresi Ömer Çelik, 'Bu rapor bizim için yok hükmündedir' dedi.

Abone ol

AB Bakanı Ömer Çelik, Türkiye ile müzakerelerin askıya alınmasını öneren raporun AP tarafından kabul edilmesiyle ilgili, "Hiçbir bağlayıcılığı olmayan bir rapordur. Objektif olmayan ifadeler var. Bu raporu kabul etmiyoruz. AP raporunu son iki sene olduğu gibi yok hükmünde kabul ediyoruz. Bizim tarafımıza ulaştığında aynen iade edilecektir" dedi.

Rapor için 'vizyonsuzluk belgesidir' ifadelerini kullanan Çelik, "Karşılıklı tartışmaya açığız. Ama halk iradesinin geçersiz sayılması gibi anti demokratik bir vizyonu tartışma konusu yapmamız söz konusu değildir" diye konuştu. Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

AP'de Türkiye'yi askıya alacak şok gelişme! Oylama yapıldı işte sonuçlar

*AP'nin koridorlarında PKK sergisi açılmıştır. AP'ye tavsiyemiz ilk önce kendi koridorlarında PKK sergisi ve propogandası yapılmasını engellemesidir. FETÖ ile mücadele anayasa düzenimizi korumakla ilgili bir mücadeledir. Buna karşı somut deliller istemeleri, bir darbe girişimini doğru düzgün anlamadıklarının açık bir işaretidir.

*Tarihin en büyük hukuk mücadelelerinden birini veriyoruz.  Darbe girişiminin failleri hakkında bizden kanıt istiyorlar. Bütün kanıtlar ortadadır.AP, darbe girişimi karşısında Türkiye'yle yeterince dayanışma gösterememiştir.

*Kapağı bile açılmadan kendilerine iade edilecektir.
 
Dışişleri Bakanlığı'ndan AP kararına tepki: Bu karar yok hükmündedir
AP'nin kararı bizde moral bozukluğu yaratmayacak. Türkiye-AB ilişkilerinde sağlıklı bir diyalogun sürmesi gerekir.