BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.410,73
HABER /  POLİTİKA

Bağlar Belediye Başkanı partisinden ihraç edildi Akat'tan şok sözler

BAĞLAR Belediye Başkanı Birsen Kaya Akat, Demokratik Bölgeler Partisinden (DBP) ihraç edildi. Akat'ın belediye başkanlığını yaptığı Bağlar, Kayyum atanmayan tek belediyeydi.

Abone ol

Bağlar Belediye Başkanı Birsen Kaya Akat'ın, Belediye Meclisi toplantısında, "İhalelere ve yolsuzluklara göz yummadığım için partimden ihraç edildim" dediği öğrenildi.

"YOLSUZLUKLARA GÖZ YUMMADIĞIM İÇİN"

30 Mart 2014'te yapılan yerel seçimlerde o zamanki adıyla Barış ve Demokrasi Partisinden Bağlar Belediye Başkanı seçilen Akat'ın, Belediye Meclisi toplantısında, "İhalelere ve yolsuzluklara göz yummadığım için partimden ihraç edildim" dediği öğrenildi.

KAYYUM ATANMAYAN TEK MERKEZ İLÇE BELEDİYESİYDİ

Akat'ın başkanlığını yürüttüğü Bağlar Belediyesi, Diyarbakır'da Valilikçe görevlendirme yapılmayan tek merkez ilçe belediyesiydi. 2014 yerel seçimlerinde Diyarbakır'da 4'ü merkez 17 ilçe belediyesinden 15'ini kazanmış. Daha sonra savcılıkların yürüttüğü soruşturmalar nedeniyle 15 ilçe belediyeden 11'ini kayyum atanmıştı.

DBP İl Başkanı Zeki Baran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akat'ın DBP Disiplin Kurulu kararıyla partiden ihraç edildiğini belirterek, söz konusu kararın Akat'a tebliğ edildiğini kaydetti.