BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.494,00
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

AÖF soru cevapları nasıldı vize sınav yorumları

AÖF vize sınavları sona erdi peki AÖF sınavı soru ve cevapları nasıldı, sınav yorumları internethaber'de. 12-13 Aralık aöf sınavına giren öğrenciler aof sınav soru cevaplarını internethaber'de yorumluyor. Yazın paylaşalım...

Abone ol

AÖF vize sınavları bitti ve aöf sınavı soru ve cevapları nasıldı. Soruların diğer yıllara göre biraz daha zor olduğunu söyleyen öğrenciler aöf vize soru ve cevaplarını intenrethaber'de yorumluyor, tartışıyor.

12-13 Aralık'ta yapılan AÖF sınavlarının ardından öğrenciler soruları yorumluyor, kafasına takılan soruların cevabını diğer arkadaşları ile tartışıyor. aof yorumlarınızı bize yazın, paylaşalım...

AÖF SINAVI SORU VE CEVAPLARI 12-13 ARALIK 2015

Geçmiş yıllara ait sınav soru ve cevapları Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayınlama Sisteminden yayımlanmaktadır. Ayrıca dönem içerisinde yapılacak olan ara sınavı ve dönem sonu sınavı soru ve cevapları sınavların ardından açıklanmaktadır.

Sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren yaklaşık 20 gün içinde açıklanmakta olup sınav sonuçları öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmamaktadır.

AÖF SINAV GİRİŞ BELGELERİ NELERDİR?

Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi

Fotoğraflı ve Onaylı Özel Kimlik Belgesi (Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (muvazzaf askerler hariç), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait kartlar)

Sınava giriş için gerekli bu iki belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz.
Öğrenciler Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan sınav il, ilçe, bina, salon, sıra, tarih ve saatte sınava girmek zorundadırlar.

Öğrenciler sınava girecekleri binayı sınavdan en az bir gün önce mutlaka görmeli ve sınav saatinden bir saat önce sınava gireceği binada hazır bulunmalıdırlar.

AÖF SINIF GEÇME SİSTEMİ

Öğrencilere bir yarı yılda 30 krediyi geçmeyecek şekilde ders ataması fakülte tarafından yapılır.
Öğrenciler fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 krediyi geçmemek üzere üst yarı yıldan ders seçebilir. (ilk yıl hariç)

Lisansta birinci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 5. ve 7. yarı yıllardan,
İkinci yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 6. ve 8 yarı yıllardan DERS ALAMAZ.
Üçüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 7. yarı yıldan,
Dördüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 8. yarı yıldan ders ALAMAZ.

Sınıf Geçme Sistemi:

Kredili sistemde sınıf geçme yerine üst dönemden ders alma tabiri kullanılır. Genel not ortalamanız 2.00 ve üzeri ise üst dönemden ders alabilirsiniz. 2.0′ın altında ise üst dönemden ders alamazsınız.
DD,DC,CD gelen derslerinizden koşullu olarak ortalama ile geçebiliyorsunuz. Bu ortalama ile geçmenin koşulu ise Bahar Dönemi ( 2.dönem ) sonunda Genel Not Ortalamanızı ( GNO ) 2.0 veya daha üzeri getirmenizdir. Eğer GNO'yu 2.0'dan düşük getirirseniz koşullu geçtiğiniz derslerden de kalmış olursunuz.

FF gelen derslerden direk kalıyorsunuz. Bu FF ile kaldığınız dersleri bir sonraki yıl aynı dönemde tekrar görüyorsunuz. Yani bahar döneminde kaldığınız bir dersi seneye bahar döneminde alabilirsiniz.

Sizden dönemlik olarak 2.0 gibi bir ortalama beklenecektir. Eğer Güz Dönemi sonunda Genel Ortalamanızı 2.0 veya üzerinde sağlayamamış iseniz size bir Uyarı verilecektir. Bu uyarıdan sonraki dönemde ise Genel Not Ortalamasının en az 2.0'a çıkarmanız istenecektir. Eğer bu durumu da yerine getiremezseniz taklip eden dönemde geçmiş 2 dönemdeki CC altı dersleri yeniden almanız ve 2.0 ortalamasını geçmeniz istenecektir.

AÖF sınav soruları ile karşınızdayız. Açıköğretim AÖF 12-13 Aralık sınavlarının sorularını ve cevaplarını haberimizden görebilirsiniz. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Güz Dönemi Ara sınavları 12-13 Aralık 2015 tarihinde yapılıyor. Öğrenciler sınav sorularını 'açıklandığında' buradan görebilirler. Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını da sizlerle paylaşıyoruz. İşte AÖF sınav soruları, cevap anahtarları ve merak edilen tüm detaylar.