BIST 9.441
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.499,10
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Türkan Şoray 30 yıl sonra yeniden yönetmen!

Türk Sineması’nın Sultanı Türkan Şoray, 30 yıl sonra 4'üncü kez ‘Uzaklarda Arama’ filmi için yönetmen koltuğuna oturdu.

Abone ol

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli ‘Turki Ekstra’ programında ‘Uzaklarda Arama’ film ekibi ile yapılan röportajlar yayınlandı.

Filmde ‘Tayfun’ karakterini canlandıran Kaan Urgancıoğlu, Türkan Şoray’ın yönettiği bir filmde oynamasını ‘İnanılmaz bir deneyim’ olarak nitelendirirken, "İlk tanıştığımız andan itibaren sadece gözlerine bile bakmak başlı başına inanılmaz bir tecrübe, inanılmaz bir keyif. Türkan hanımın yanından ayrılmak istemiyorsun" dedi.

"ŞORAY FİLMİNDE OYNAMAK GURUR VERİCİ”

Sevda Erginci ise, filmde ‘Çok masum, çok naif ama yolu bir şekilde pavyona düşmüş bir kız’ olarak nitelendirdiği ‘Nazlı’ karakterini canlandırdığını anlatırken, "Uzaklarda Arama" ilk filmim. Henüz 22 yaşındayım. Haliyle bir de Türkan Şoray filminde oynamış olmak mutluluk, heyecan verici bir şey. Gururla taşıyorum bu heyecanı” diye konuştu.

"DERE SAHNESİ İLE 1 HAFTA HASTALANDIM"

Annesi Türkan Şoray’ın yönettiği filmde ‘Deniz’ karakterini canlandıran Yağmur Ünal, en fazla zorlandığı sahnelerden birisinin çok soğuk olan dere sahnesinde üşümeden durmak zorunda olduklarını, bu nedenle 1 hafta hastalandığını, ayrıca yangın sahnesinin zor olduğunu anlattı.

Türk Sineması’nın ünlü ismi Türkan Şoray ise röportajında, Türk sinemasında 50 yıl içinde 222 filmin başrolünde oynadığını, 4 filmin yönetmenliğini yaptığını anlatırken, "Son yaptığım yönetmenlikten 30 sene falan geçti. O nedenle heyecanlandım. Kamera arkasına geçmemde o zaman geçmesinin bir etkisi vardı" diye konuştu,