BIST 9.065
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.294,98
HABER /  DÜNYA

Maliki ipleri kopardı! Türkiye'ye şok tehdit

Irak Cumhurbaşkanı yardımcısı Nuri El Maliki, Türkiye'yi iki yüzlülükle suçladı. El Maliki, Türkiye'nin Musul'da asker bulundurmasını 'işgal' olarak niteledi.

Abone ol

Irak Cumhurbaşkanı yardımcısı Nuri El Maliki Türkiye'yi iki yüzlülükle suçladı. Başkent Bağdat'ta Haşdi Şabi kamplarını ziyareti sırasında konuşan El Maliki, Türkiye'nin Musul'da asker bulundurmasını 'işgal' olarak niteledi.

Türkiye'nin IŞİD'den petrol aldığı yalanını savunan Iraklı Şii lider El Maliki, Ankara'nın bunun karşılığında örgüte araç ve silah verdiğini iddia etti.

 "KARŞILIK VERECEĞİZ"

El Maliki, Iraklılar olarak Türk müdahalesine karşılık vereceklerini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin Suriye'den sonra Irak'ta da Rusya'nın sert tutumuyla karşılaşacağı anlamına gelen açıklamalarda bulundu.

RUS DIŞİŞLERİ BAKANI DA AÇIKLAMALAR YAPTI

Akşam saatlerinde Irak Dışişleri Bakanı İbrahim al Cafari ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Lavrov, temasların içeriği ve Moskova'nın tutumunu şöyle dile getirdi:

"Irak Dışişleri Bakanı Türkiye'nin buraya gönderdiği askeri kontenjanıyla ilgili bilgi verdi. Biz de Rusya olarak Irak yönetimiyle tamamen hemfikir olduğumuzu dile getirdik. Rusya kararlılıkla Irak egemenliği ve toprak bütünlüğünün arkasında yer alacaktır. Irak yönetiminin konuyu BM Güvenlik Konseyine götürmesini kararlılıkla destekliyoruz"