BIST 10.285
DOLAR 32,28
EURO 34,83
ALTIN 2.412,06
HABER /  GÜNCEL

Antalyaya yağan kar şaşırttı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yüksek kesimlere kar yağdı. Yükseklere yağan kar yağışı Manavgat'ta hava sıcaklığını 6 derece birden düşürdü.

Abone ol

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yüksek kesimlere kar yağdı. Manavgat-İbradı sınır kapısı Kesikbeli sınırı Akdağ'da kar kalınlığı 5 santim oldu. Yükseklere yağan kar yağışı Manavgat'ta hava sıcaklığını 6 derece birden düşürdü.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ve Bölgesel Tahmin Merkezi verilerine göre, gündüz en yüksek sıcaklık 12, gece ise 1 derece olacak. Beydiğin köyü muhtarı İbrahim Karabacak, bölgenin bin 450 metre yüksekliğindeki Akdağ'da kar kalınlığının 5 santimetreye ulaştığını söyledi. Karabacak, Akdağ yakın köylerin çoğunda gece soğukluğunun sıfırın altına düştüğünü ifade etti.

Öte yandan hava soğukluğuna karşı Çakış köyünde örtü altı sebze üreticileri sabaha kadar uyumadı. Köy muhtarı Sami Gündoğdu, cam ve naylon seralarda bulunan kabak, domates, biber ve salatalıkları don vurmaması için çiftçilerin güneş doğuncaya kadar sobalarını yaktığını söyledi.