BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

CHPli Eryılmazı Gökçek bitirmiş!

Gökçek'in CHP'den intikamı ağır oldu. Elindeki belgeleri ekranda sallayan Gökçek, Eryılmaz'ın başını yedi.

Abone ol

CHP, Çankaya Belediyesi'ndeki rüşvet çarkını itiraf eden Başkan Muzaffer Eryılmaz'ı yolsuzluk suçlamasıyla mahkemeye vererek bir ilke imza attı.

Sürpriz gelişmenin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekrandaki düellosu sonrasına denk gelmesi bazı soruları beraberinde getirdi.

GÖKÇEK'İN BELGELERİ HIZLANDIRDI

İddialara göre süreci Gökçek'in "Çankaya Belediyesi'nde 5 imzalı yolsuzluk belgesi elimde. CHP gereğini yapmazsa ben yaparım." diyerek ekranda gösterdiği belge hızlandırdı. Söz konusu belgede imar değişikliği karşılığında alınan 'yardım'ların detayları yer alıyor. Yardımlar, CHP Meclis Grubu Karar Defteri'ne 7 Haziran 2005 tarihinde işlenmiş. Karara, Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ankara Toptancıları Derneği'yle (GİMAT) yapılan pazarlık üzerindeki tartışmalar damgasını vurmuş. CHP Belediye İmar Komisyonu Başkanı Ali İhsan Türker'in anlattıklarına göre Başkan Muzaffer Eryılmaz'ın emriyle GİMAT'tan 907 numaralı parsel için 200 milyar TL'lik (200 bin YTL) 'gıda yardımı' alınmış.

İMAR KOMİSYONU DA DOĞRULADI

Belediye, spor kulübü için de 450 milyar TL (450 bin YTL) istemiş. Ancak GİMAT yöneticileri, "Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz bizden bir istedi, biz yedi verdik" diyerek talebi geri çevirmiş. GİMAT ile pazarlığa oturan ve daha sonra görevinden alınan Çankaya Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Zeki Kaşka da bu diyalogları doğruluyor.