BIST 10.471
DOLAR 32,80
EURO 35,25
ALTIN 2.448,40
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Antalyalının Halk kartı cepte eskidi

Antalya'da defalarca kullanımı ertelenen Halkkart'ın eylül ayında da devreye sokulamadı.

Abone ol

Üç ay önce verilen Halkkart'lar kullanılmadan eskimeye başlarken, Belediye yetkilileri, minibüs, dolmuş ve halk otobüslerine takılan validatörlerin çalışır vaziyette olduğunu savundu.

Ancak toplu ulaşım araçlarıyla seyahat eden Antalyalılar, uygulamada tramvay haricinde kartları kullanamadıklarını belirtti.

Hafif Raylı Sistem'de 16 Temmuz'da devreye giren sistemin 30 Temmuz'a kadar tüm toplu ulaşım araçlarına takılacağı açıklanan Halkkart'ın eylül ayında devreye sokulacağı belirtilmişti. Fakat toplu taşım araçları minibüs ve otobüslerde validatörler takılı olmasına rağmen aktif olarak çalışmıyor. 29 Mart Yerel Seçimlerini kazanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antkart'ı iptal edip yerine Halkkart'ı getireceğinin sözünü vermişti.

TOPLU ULAŞIM ARAÇLARININ HEPSİNDE HALKKART ÇALIŞIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre tüm toplu taşıma araçlarına validatörlerin takıldığı, ayrıca validatörlerin 3 gün önce aktif hale geldiği için kullanılmaya başlanıldığı açıklandı.
Yaklaşık 3 aydır satışta olan Antalyalının toplu ulaşım kartı olan Halkkart'tan bu güne kadar 75 bin civarında satıldığı öğrenildi.

Halkkart'ı almak isteyenlerden kişi başı 8 TL depozito parası toplandı. Antalyalıların 375 bin TL'si 3 aydır kullanılıyor.
Öte yandan 5 bin adette ücretsiz olarak Halkkart dağıtıldığı öğrenildi.