BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.403,18
HABER /  POLİTİKA

First Lady bir ilki gerçekleştirecek

Hayrünnisa Gül Strasbourg'da Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde Avrupa'ya seslenecek.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, 4-8 Ekim tarihlerinde Strasbourg'da yapılacak Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) olağan genel kurul oturumlarına konuşmacı olarak davet edildi.

AKPM kaynakları tarafından NTV'ye verilen bilgide, Hayrünnisa Gül'ün daveti kabul ettiği ve 7 Ekim Perşembe günü öğleden sonra AKPM'nin "Hasta ve Engelli Çocukları Eğitiminin Güvence Altına Alınması" başlıklı oturumunda konuşacağı bildirildi.

Söz konusu oturuma kaynak olan rapor, AKPM'nin Adalet ve Kalkınma Partili üyelerinden İstanbul milletvekili Lokman Ayva tarafından kaleme alındı.

Hayrünnisa Gül, oturumda Avrupa Konseyi üyesi 47 ülkenin parlamenterlerine hitaben "Eğitim Her Engeli Aşar" kampanyasının öncüsü sıfatıyla bir konuşma yapacak.

İLK OLACAK!

Gül, bu konuşmasıyla Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi kürsüsünden Avrupa'ya seslenecek ilk "Türk First lady" ünvanına kavuşacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 1992-2001 yılları arasında toplam 8 yıllığına AKPM üyeliği yapmıştı.

AKPM başkanlığı yılbaşından bu yana Adalet ve Kalkınma Partisi Antalya milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu tarafından yürütülüyor.