BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.397,07
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Karabük'te yeni dönem heyecanı

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle Karabük'te bir tören düzenlendiği bildirildi.

Abone ol

Karabük'te, Yenişehir Atatürk Anıtı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende eğitim kurumları tarafından çelenk konuldu.

Daha sonra Yenişehir İlköğretim Okulu'nda 2010-2011 eğitim-öğretim yılı nedeniyle de bir program gerçekleştirildi. Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler, Yenişehir İlköğretim Okulu'nda gerçekleşen törende yaptığı konuşmada, 7 ana sınıfı, 68 ilköğretim okulu, 35 lise ve dengi okulda 38 bin 900 öğrencinin eğitime başladığını söyledi.

Yeni eğitme bütün hazırlıkları tamamlayarak eksiksiz başladıklarını anlatan Beşler, "2010-2011 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle cumhuriyetimizi emanet ettiğiniz öğrencilerimiz ve eğitimcilerimizle huzurunuzdayız. Büyük bir sorumluluk ve görev verdiğiniz öğretmenlerimiz, bu görevi yerine getirmenin gayreti içerisindedir. Çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkma vizyonunuzun peşinden derin bir bilinçle koşacağımıza, bir kez daha söz veriyoruz.

İlimizde 2 bin 157 kadrolu 107 sözleşmeli öğretmenle eğitim öğretim başladı. Ayrıca, 2 bin 606 öğrenci taşımalı eğitimden yararlanmaktadır. Diğer yandan ilimzide okul öncesi eğitimde 3 bin, ilköğretimde 2 bin 900, lise ve dengi okullarda 3 bin 200, Özel eğitim okullarımızda 39 öğrenci yeni kayıt oluşmuş ve kayıtlar devam etmekte. Kentte 38 bin 900 öğrenci için 458 bin 821 kitap ulaştırıldı"
dedi.

Karabük Vali Vekili Abidin Ünsal ve Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ında katıldığı törende, eski öğrenciler yeni okula yeni başlayan yeni öğrencilere çiçek verdi. Törenler sonrası sınıfları gezen Vali Vekili Abidin Ünsal, öğrencilere verilen ücretsiz kitapları dağıtırken, Karabük Üniversitesi Rektörü Pro. Dr. Burhanettin Uysal da, öğrencileri üniversite seçiminde kendi üniversitelerini tercih etmelerini istedi.