BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mersin'de tebeşire veda edildi

Mersin'de bütün sınıflarında akıllı tahtaya geçilen Yıldırımhan İlköğretim Okulu'nda 2010-2011 eğitim öğretim yılı 'tebeşire veda' programı ile başladı.

Abone ol

Öğrenciler balona bağladıkları tebeşirleri havaya uçurdu.

Yeni eğitim öğretim yılı Yıldırımhan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenle başladı. Yıldırımhan İlköğretim Okulu'nun Gökçebelen Mahallesi'ndeki binasında düzenlenen törende öğrenci ve velilerinin oldukça heyecanlı olduğu gözlendi.

'Programda ömür boyu okumak için 5 dakika okuyun' etkinliği çerçevesinde öğrenciler ve veliler 5 dakika boyunca kendilerine verilen zarflardan çıkan hikâyeleri okudu.

İkinci sınıf öğrencileri ise ilköğretime yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine balon ve çikolata hediye etti. SBS'de 500 tam puan alarak Türkiye biriciliklerine ortak olan 8 öğrenci Okul Müdürü Servet Genç tarafından madalya ile ödüllendirildi. Programın sonunda ise tamamen akıllı tahtaya geçilen okulda 'tebeşire veda' programı düzenlendi. Öğrenciler balona bağlı tebeşirleri gökyüzüne bırakırken arkadaşları da alkışlarda onlara eşlik etti.

Yıldırımhan İlköğretim Okulu Müdürü Servet Genç okullarının 650 öğrenci ile yeni eğitim öğretim yılına başladığını belirtti. Yeni kayıt olan bir velinin okul olarak öğrenciye farklı ne verdiklerini sorduğunu ifade eden Genç, "Ben de kalbimizi dedim. Daha ne verelim. Bir eğitimde kalp, sevgi ve şefkat verilirse, tatlı disiplin de ihmal edilmezse başarı gelir." diye konuştu.


Okullarına yoğun ilginin olduğunu ifade den Genç "Bu sene ana sınıflarımız, birinci, dördüncü, altıncı ve sekizinci sınıflarımız dolu. Bina yetmiyor. İnşallah yeni bina ile okulumu genişleteceğiz." ifadesini kullandı.


Okullarında 31 adet akıllı tahta ile hizmet vermeye başladıklarını anlatan Genç, "Kara tahtaya veda ediyoruz. Artık bütün sınıflarda ana sınıflar dahil akıllı tahta dönemi başlattık. Bunun için küçük bir sürpriz yaparak 'tebeşire veda' programı düzenledik." dedi.