BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Osmaniye'de mehterli tören

2010/2011 Eğitim-Öğretim Yılı'nın başlaması nedeniyle düzenlenen İlköğretim Haftası, Osmaniye'de düzenlenen törenle kutlandı.

Abone ol

İlköğretim Haftası nedeniyle ilk olarak Atatürk anıtına Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile buradaki tören sona erdi.

Açılış törenine Yalım Erez İlköğretim Okulu'nda devam edildi. Törende konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Ali Said Çalışkan, "Büyük Atatürk'ün ifade ettiği gibi çağdaş uygarlık seviyesine çıkmanın yolu eğitimden geçmektedir. İlimizde 6 bine yakın öğretmen bu yıl itibariyle her kademedeki okullarımızda 110 bin öğrenciye eğitim verecektir.

Mevcut fiziki yapımız ilköğretimde Türkiye ortalamasının üzerinde olup, orta öğretimde ise yeni açılan Anadolu Liseleri, Meslek Liseleri, Kadirli Fen ve Öğretmen Lisesi, önümüzdeki yıl eğitime başlayacak Tosyalı Holding Sosyal Bilimler Lisesi ile geçtiğimiz yıl hedeflenen Türkiye'deki başarılı ilk 10 il arasına girme hedefi 2013 yılına kadar yakalanacaktır. Bu başarıda emeği geçen velilerimize, güvenlik güçlerimize, belediyemize, diğer kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor, hiçbir aşamada bizleri yalnız bırakmayan sayın valimize de minnet ve şükranlarımı arz ediyorum. Yeni eğitim ve öğretim yılının tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz için hayırlı ve uğurlu olması temennisi ile saygılar sunuyorum"
dedi.

Belediye Başkanı Kadir Kara ve Vali Vekili Hüseyin Doğan da konuşmalarında yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı tarafından küçük bir konser verildi. Mehteranın konseri büyük ilgi gördü ve bol alkış aldı.

Bu arada son sınıf öğrencileri de birinci sınıfa başlayan öğrencilere çiçek vererek başarılar diledi.
Törende öğrenciler şiirler okuyarak davetlilere şiir şöleni sundu. Tören okul kitaplarının dağıtılmasının ardından sunulan ikramla sona erdi.

Törene Vali Vekili Hüseyin Doğan ve Belediye Başkanı Kadir Kara'nın yanısıra Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Osman Erkol, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, kamu kurumlarının müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.