BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,83
ALTIN 2.406,31
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Asfalt çalışmalarına bir gün ara verildi

Eskişehir ve Konya yollarında asfalt çalışmalarına verilen bir günlük aradan sonra çalışmalar yarın 09.30 – 15.30 saatleri arası devam edecek.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, okulların açıldığı ilk gün Eskişehir ve Konya Yolu'nda bir gün süre ile ara verilen asfalt çalışmalarına saat 09.30'dan itibaren yeniden başlanacak.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, okulların açıldığı bugün trafik yoğunluğu nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için ana arterler olan Eskişehir ve Konya yollarında asfalt çalışmalarına verilen bir günlük aradan sonra çalışmalar yarın 09.30 – 15.30 saatleri arası devam edecek.

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, Ankara genelinde yarın ve Çarşamba günü yağış beklendiğini hatırlatan yetkililer, yağış olması durumunda yarın Konya Yolu'nda yapılacak bazaltlı asfalt çalışmasına devam edilemeyebileceğini belirtti. Konya Yolu'nda modifiye bitüm bazalt asfalt çalışması yapıldığını hatırlatan yetkililer, bu asfaltın hava koşullarına bağlı olarak döküldüğünden, yağmur durumuna göre çalışmalara ara verilebileceğini bildirdi.

Belirli bir program çerçevesinde ve sadece 20 derecenin üstündeki sıcaklıklarda gerçekleştirilebilen çalışmalarda modifiye bitümlü bazalt asfalt serimi yapan Büyükşehir Belediyesi, çalışmaları vatandaşları mağdur etmeyecek şekilde ve pik saatler dışında gerçekleştiriyor.
Serimi gerçekleştirilen bazalt asfaltın normal asfalttan çok daha çabuk soğuyup, hizmete girebildiğini kaydeden Büyükşehir Belediyesi Fen işleri Dairesi yetkilileri, söz konusu asfaltın bir seferde dökümü ve düzeltme tabakasının yapılmasının gerektiğini kaydetti.

Yetkililer, "Aşınma tabakasının altına su sızmaması için bunu yapmak zorundayız. O yüzden de araçlar için servis yolu veremiyoruz. Yolu kapatıp, asfaltı döküp, silindirledikten sonra yolu açabiliyoruz. Yaz başında başladığımız ancak asfaltın kalitesi ve döküm teknikleri nedeniyle titizlikle ilerlediğimiz çalışmalarımızı Başkent'te ihtiyaç bulunan her yerde sürdürüyoruz." dedi.

Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü'nün izin verdiği saatlerde ve pik saatler dışında çalışma yaptıklarının da altını çizen yetkililer, Başkent yollarında yalnızca gündüz saatlerinde ve 20 derecenin üstünde dökümün gerçekleştirebildiğini de ifade etti.

Asfaltın niteliğine ilişkin olarak da açıklamada bulunan yetkililer, "Oluklanma ve tekerlek izi oluşumunu önleyici, zehirli olmayan, su emme, kusma ve terleme gözlenmeyen, mikro çatlakların engellendiği, donma kırılganlığı değerinin az olduğu, sıcak iklimlerde yumuşamanın arttığı, servis ve bakım ömrünün 4 ile 6 kat arttığı, kullanım, işletme, bakım, onarım, tamir ekonomisi ve kolaylığı sağlayan nitelikte tüm dünyada yaygın olarak kullanılan bir asfalt." bilgisini verdi.