BIST 10.192
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.393,75
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankara sokaklarına ışık hızında temizlik

Ankara Büyükşehir Belediyesi 80 kişilik yıkama, süpürme, tamir ekipleriyle sonbahar temizliğine başladı.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ekipleri kent merkezindeki insan yoğunluklu caddelere 80 kişilik yıkama, süpürme, tamir ekipleriyle sonbahar temizliğine başladı.

Sabah saatlerinde caddenin bir başından bakım, onarım ve temizliğe başlayan ekipler, bir yandan kısa sürede tüm caddeyi boydan boya temizlerken, bir yandan da bölge esnafının kent temizliğine olan duyarlılığını artırmak için özellikle çöplerin atılması noktasında bilgilendirme çalışması yapıyor.

Ankara'nın genelinde temizlik ekiplerinin yoğun bir çalışma yürüttüğünü aktaran Kent Estetiği Daire Başkanı Ömer Öksüz, caddeye atılan çöplerin bıraktığı kokuyu gidermek ve halkın ilgisini çevre temizliğine çekmek için haftanın 2 ya da 3 günü de merkezi bir caddede 'şok temizlik operasyonları' gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Şok operasyonların Necatibey Caddesi'nden başladığını kaydeden Öksüz, süpürme, yıkama, bakım ve onarım ekiplerinden oluşan 80 kişilik dev bir kadronun arı kovanı gibi çalıştığını ifade etti.

Normal koşullarda her caddede bir ekibin günlük rutin çalışma yaptığını dile getiren Öksüz, şöyle konuştu: "Bundan böyle, bazı günlerde, haftanın 2 ya 3 gününde, bazı caddelerin bir başından bir başına, tüm ekiplerimizle gireceğiz, o caddenin bakım onarım, temizlik, ne sorunu varsa genelinde temizlik yapıp çıkacağız. Bariyer dediğimiz asfalt kaldırım kenarlarındaki zaman içerisinde deforme olanlar, kırılanlar, vidası unutulanlar kalmıştır, onların hemen değiştirilmesi gibi hizmetler de beraberinde yapacağız. Cadde üzerinde çöp konan yerlerde zaman zaman çöp poşetlerinden akmalar oluyor ve bunun neticesinde kokmalar oluyor. Biz normalde süpürüp gidiyoruz ama o yerlerde yıkama da yapmamız gerekiyor. Bunun için de o caddelerde böyle haftanın belirli günlerinde aniden gireceğiz ve bir anda o caddeyi tamamıyla temizleyip çıkacağız."

Cadde üzerindeki genel temizliğin amaçlarından birinin de bölgede duyarlılık artırmak olduğunu ifade eden Öksüz, "Normalde bu işleri geceleri yapıyoruz. Gündüzleri yapma amacımız da zaten halkımızın duyarlılığını artırmak. Esnafımızda, kaldırımda yürüyen vatandaşlarımızda, 'kentimizi biraz temiz tutalım duyarlılığı' oluşsun istiyoruz. Biz kentimizi temizleyeceğiz, temizlemek bizim görevimiz ama bu konuda hepimizin aynı duyarlılığı göstermesi gerektiği bilincini de beraberinde vermemiz gerekiyor. Bu konuda bilgi verip, desteklerini isteyeceğiz." diye konuştu.
Necatibey Caddesi'nden sonra Kumrular, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Ulus bölgesi, Anafartalar Caddesi, Gençlik Parkı çevresi, Dikimevi bölgesi, Talatpaşa Bulvarı ve De Gaulle Caddesi'nde de benzer bir uygulama gerçekleştireceklerini dile getiren Öksüz, Kızılay ve çevresinin ise yaya yoğunluğu nedeniyle 15 günde bir gece temizlendiğini hatırlattı.
"Daha temiz bir kent, daha güzel bir kent olması konusunda daha gayretli hareket edeceğiz" diyen Öksüz, cadde temizliği için şu uyarılarda bulundu: "Halkımızdan şunu istiyoruz. Ana caddeler üzerine, bulvar üzerine, sokaklara çöplerini yırtılmış, delik poşetlerle atmasınlar. İçinde akıcı malzeme oluyor, kaldırıma akıyor ve koku oluşturuyor. Sıcak havalarda bu koku yayılıyor ve o yerlerde sinek, mikrop üremesine neden oluyor. Halkımızdan özellikle şunu rica ediyoruz, çöplerini sağlam poşetlerle, ağızlarını iyice kapatarak çıkarsınlar."