BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,80
ALTIN 2.401,97
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Antalya'da ustalar gençlerle kapışacak

Rekor başvurunun yapıldığı Altın Portakal Film Festivali’nde ustalar, ilk filmlerini çeken yenilerle yarışacak.

Abone ol

47. yılında 47 iddialı filmin başvuru yaptığı Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Yarışması, usta yönetmenlerle yeni filmlerini çeken genç sinemacıların çekişmesine sahne olacak.

9-14 Ekim tarihleri arasında yapılacak 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Semih Kaplanoğlu, Derviş Zaim, Sinan Çetin, Orhan Oğuz gibi ustaların yanı sıra, ilk filmlerini çeken Volga Sorgu, Savaş Baykal ve Belma Baş gibi isimler büyük ödül için ter dökecek.

FESTİVALDE ÖNE ÇIKAN YAPIMLAR

60. Berlin Film Festivali’nde Ökümenik Jüri Ödülü’nü alan ve Semih Kaplanoğlu’nun ‘Yusuf’ üçlemesinin son filmi olan ‘Bal’, festivale başvuran filmler arasında. Geçen yılın en dikkat çekici yapımlarından ‘Başka Dilde Aşk’ filminin yönetmeni İlksen Başarır ikinci filmi ‘Atlıkarınca’ ile bu sene de yarışmak istiyor. Nur Sürer’in oynadığı ve Volga Sorgu’nun yönetmenliğini yaptığı ilk filmi ‘Kaledeki Yalnızlık’, Necmettin Çobanoğlu’nun başrollerinde oynadığı ve yönetmenliğini Aydın Bağardı’nın yaptığı ‘Biraz Tuz Biraz Biber’ de festivale başvuru yapan filmler arasında.

USTALAR ÖN JÜRİYİ GEÇEBİLECEK Mİ?

Derviş Zaim’in ‘Gölgeler ve Suretler’, Orhan Oğuz’un ‘Hayda Bre’ ve Sinan Çetin’in ‘Kağıt’ filmleri de ön jüriyi geçerek festivalde yarışmacı olarak yer almak istiyor. Başrollerinde Tuncel Kurtiz, Erkan Can, Nejat İşler, Taner Birsel, Şevval Sam, Derya Alabora ve Rıza Sönmez’in oynadığı, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu’nun yaptığı ‘Siyah Beyaz’ da öne çıkan filmler arasında.

Berlin fatihi ‘Bal’ Antalya yolcusu

‘Bal’ ile Berlin’den zaferle dönen Semih Kaplanoğlu’ndan Kıbrıslı yönetmen Derviş Zaim’e, Orhan Oğuz’dan Sinan Çetin’e ustaların rekabetine sahne olacak Altın Portakal Film Festivali başvuruları sona erdi. Geçen yıl ulusal uzun metraj yarışma kategorisinde 43 filmin başvuruda bulunduğu festivalde ön jüri, seçimini 47 film arasından yapacak. 33 film, yönetmenlerin ilk filmi olma özelliğini taşıyor. Bu sayı geçen yıl 23’tü.

Festivale belgesel ve kısa film kategorilerinde de yoğun ilgi gösterildi. Bu sene belgesel kategorisine 107 film, kısa film kategorisine 222 yarışmacı başvuruda bulundu.