BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İhaleye fesat karıştıran 3 kişiye ceza

Kocaeli polisinin 9 ilde sürdürdüğü operasyonlarda gözaltına alınan 16 kişiden 3'ü tutuklandı.

Abone ol

İstanbul ve Kocaeli'nin de aralarında bulunduğu 9 ilde yapılan operasyonlarda ''ihalelere fesat karıştırdıkları'' iddiasıyla adliyeye sevk edilen 16 kişiden 3'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 18 ay önce başlatılan teknik ve fiziki takibinin ardından Körfez ve Derince ilçelerinde ihalelere fesat karıştırdıkları iddiasıyla Taner C, Yener C, Caner C, Basri F, Kartepe SGK Müdürü Akif Ö. ve Derince'de bir sağlık kuruluşunda görevli Ekrem D. gözaltına alındı.

Zanlıların ifadeleri doğrultusunda İstanbul, Sakarya, Ankara, Bursa, Bilecik, Çorum, Tokat ve Eskişehir'de gerçekleştirilen operasyonlarda da 24 kişi yakalandı.

Zanlıların 14'ü emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, 16 zanlı ise Kocaeli Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından Kocaeli Adliyesine çıkarıldı.

Cumhuriyet Savcılığınca, tutuklanmaları talebiyle 5. Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilen 5 zanlıdan Taner C, Yener C ve Caner C tutuklandı, Basri F ile Kartepe SGK Müdürü Akif Ö. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Zanlıların çeşitli illerde kamu kurum ve kuruluşlarına ait temizlik ve güvenlik ihalelerine girdikleri, ihaleye katılan firmalara çekilmeleri için rüşvet verdikleri, zaman zaman da ihaleden çekilmek için rüşvet aldıkları iddia edildi.