BIST 10.232
DOLAR 32,32
EURO 34,80
ALTIN 2.412,27
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Ülkücü hukukçular Evet diyecek!

Ülkücü hukukçular, ‘milliyetçilere yargıyı ve askerliği haram eden HSYK ile YAŞ’a yargı yolunu açan’ anayasa değişikliğini desteklediklerini açıkladı.

Abone ol

Ülkücü hukukçular, ‘milliyetçilere yargıyı ve askerliği haram eden HSYK ile YAŞ’a yargı yolunu açan’ anayasa değişikliğini desteklediklerini açıkladı.

Ülkücü ve Milliyetçi Hukukçular Platformu üyesi 113 avukat 12 Eylül referandumunda  ‘evet’ oyu kullanacaklarını açıkladı. Platform adına Sultanahmet Adliyesi önünde açıklama yapan Doğuş Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Ömer Özkan, Türkiyenin 12 Eyül darbesinin yıldönümünde o darbe düzenenini sürdürecek veya tarihe gömecek bir kararın eşiğinde olduğuna dikkat çekerek, “Bir milliyetçinin, milliyetçilere Yüksek yargıyı, askerlik mesleğini haram eden HSYK ve Yüksek Askeri Şura kararlarının yargı denetimine açılmasına hayır demeyeceğini düşünüyoruz. Biz de demeyeceğiz” dedi.

Özkan, 12 Eylül referandumunda herhangi bir siyasi partiye, kuruma veya kuruluşa destek vermeden, insan haklarına, uluslararası hukuka, hukukun evrensel ilkelerine inandıkları için evet oyu kullanacaklarını vurgulayarak şöyle konuştu: “Biz Türk milliyetçisi hukukçular olarak milliyetçiliğin kişi veya bir zümreye tabiiyet değil, milletin sesini dinlemek olduğuna inanıyoruz. Milli meseleler üzerinden yapılan siyasi hesaplaşmalar milleti milliyetçilikten uzaklaştırmaktan başka bir işe yaramamıştır. Bir milliyetçinin, milletin maddi ve manevi değerlerine her vesileyle ambargo koyan Anayasa Mahkemesi’nin yapısının uluslararası hukuk kurallarına uygun olarak yeniden yapılandırılmasına asla hayır demeyeceği kanaatindeyiz.