BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan'ın sözleri Gandi'yi kızdırdı!

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın soy sözlerine meydan okudu yüreği yetiyarsa gelsin ölçsün diye seslendi.

Abone ol

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın 'boy ve soy'a ilişkin sözlerine Afyon'dan cevap verdi. Kurultaydan bu yana eski genel başkan Baykal'ın adını ağzına almamaya dikkat eden Kılıçdaroğlu Afyon'da bu yasağı bozdu. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın soy sözlerine ise bu kez çok sert çıktı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''pazarlık iddiaları''nı hatırlatarak, ''Yüreğin varsa, namuslu adamsan çık pazarlıkları anlat'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar Cumhuriyet meydanında düzenlediği mitingdeki konuşmasında, insanın inancıyla düşüncesiyle, kimliği ile Allah'ın yarattığı en yüce varlık olduğunu vurgulayarak, ''Soy tartışmasının'' yanlış olduğunu kaydetti.

ERDOĞAN'A MEYDAN OKUDU

Kılıçdaroğlu, ''Eline pergeli vereceğim, eline kalemi vereceğim. Yüreği yetiyorsa, gelip benim benim kafatasımı ölçer. Soyu sopu ne olursa olsun biz insanların soyuyla sopuyla uğraşmıyoruz, onu Allah'ın yarattığı en değerli varlık olarak, insan olarak görürüz. Bu kardeşiniz onların ezberini öyle bozdu ki ne dediklerini bilmiyorlar'' diye konuştu.

AK Parti'nin 8 yıldır iktidarda olduğunu ancak halkın sorunlarına çözüm üretemediğini ileri süren Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisarlı'nın mevcut sıkıntılarının bunun en güzel göstergesi olduğunu belirtti.

BAYKAL KÜLTÜRÜ

Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisarlı'nın geçmişte haşhaş üretimine ilişkin, ''Üsleri sökeriz, haşhaşı ekeriz'' dediğini hatırlatarak, ''Bunu söylerken Başbakan koltuğunda bir lider oturuyordu. Bir devlet adamı oturuyordu, bir halkçı lider vardı ve diyordu ki 'Ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen' diyordu. Eğer Recep Bey soyumu merak ediyorsa, Ecevit'in kültüründen geliyoruz, Baykal'ın kültüründen geliyoruz, İnönü'nün kültüründen geliyoruz'' dedi.

DOKUNULMAZLIK TARTIŞMALARI

Başbakan Erdoğan'ın vatandaşa dokunulmazlıkları kaldırma sözü verdiğini ancak bu sözü tutmadığını ileri süren Kılıçdaroğlu, ''Recep Bey millete karşı saygın varsa, yüzün varsa, dürüst adam imajı çizmek istiyorsan, önce sen dokunulmazlıkları kaldır da millet sana kalpazan demesin'' diye konuştu.

Konuşmasında ''bir seyyar satıcının evine yiyecek götüremediği için intihar ettiği'' şeklindeki habere de değinen Kılıçdaroğlu, ''Bu tablo 21. yüzyılda Recep Bey'in yarattığı tablodur ve sorumlusu da Recep Bey'dir'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın miting meydanlarında kendisini anayasa değişikliklerine neden karşı olduğunu açıklıkla ortaya koymadığı eleştirisini yönelttiğini belirten Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliklerinin içeriğini anlatarak, örgütlü toplumu ortadan kaldıracağını savundu.

PAZARLIK İDDİALARINA SERT SÖZLER

Başbakan Erdoğan'ın referandum çalışmaları kapsamında Afyonkarahisar'da yaptığı konuşmayı da hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Ne dedi Başbakan? 'CHP, MHP, BDP, PKK, YARSAV bunlar hep birlikte' dedi. Şimdi ne oldu? Biliyorsunuz değil mi ne olduğunu? Şimdi Recep Beyin çıkıp millete bunun gerekçesini anlatmasını istiyorum. Yüreğin varsa, namuslu adamsan çık pazarlıkları anlat. İftiraya gelirse iftira atarsın, birde sözde Müslüman geçinirsin. Burada diyor ki 'Ana muhalefet partisinin bizim Müslümanlığımızı ölçecek kalibresi yoktur' diyor. Vallahi öyle bir niyetimde yok. Hiç kimse, kimsenin imanını ölçemez.''

Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar mitingi öncesinde Emirdağ ilçesinde de vatandaşlara hitap etti. İlçede hayvancılığın gerilediğini anlatan Kılıçdaroğlu, vatandaşların 'Emirdağ cenaze oldu' sözleri üzerine, ''Merak etmeyin, artık AKP cenaze oldu, cenaze namazını kılıp 12 Eylül'de defnedeceğiz'' karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar programı çerçevesinde bir yerel televizyonu da ziyaret etti.