BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Ergin Bülent Arınç'ı ihbar etti

Adalet Bakanı Ergin, Arınç'ı resmen ihbar etti. Baykal hakkında soruşturma başlatan Savcı Öz bakalım şimdi ne yapacak!..

Abone ol

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, HSYK'da yaşanan krizi değerlendirerken Devlet Bakanı Bülent Arınç'ı, Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'e ihbar etti.  Ergin, Arınç'ın açıklamalarıyla mahkemeleri etkilemeye çalıştığını ima etti. İşte iki bakan arasında yaşanacak krizin habercisi olan o açıklamalar; 

Adalet Bakanı, TRT Haber'de katıldığı bir programda "yaz kararnamesi"ni neden geri çektiğini anlattı.

Ergin, kararname çalışmaları tamamlandıktan sonra imzaların atılmasına dakikalar kala teklifin kurul üyelerinin cebinden çıktığını söyledi.

Kurul üyelerinin ilave taleplerde bulunabileceğini ancak bunların hazırlık sırasında bildirilmesi gerektiğini vurguladı.

GÖREVDEKİ HAKİMLER TARTIŞMASI

Adalet Bakanı "gündeme getirilen talepler normal talepler değil. Kendi aldıkları ilke kararlarına aykırı talepler" diye konuştu.

Listede bazı hakim ve savcıların görevden alınıp başka yerlere verilmesinin teklif edildiğini anlatan Ergin, "devam etmekte olan davaların, soruşturmaların etkinlenmesine dönük olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Kurul üyelerinin ısrarcı olmaları üzerine değişiklik talebini, incelemek üzere kararnameyi geri çektiklerini savundu.

BAKAN ARINÇ'I İHBAR ETTİ

Adalet Bakanı, Ergenekon davası ile ilgili de konuştu. Başbakan Yardımcısı Arınç'ın tutukluluk süreleri ile ilgili sözlerine üstü kapalı tepki gösterdi.

Ergin "binlerce sayfalık iddianame var, ekler var. Tüm bunları bilmeden değerlendirmeler, o yargılamayı yapan mahkemelere bir etkidir, bir telkindir" dedi.

BAYKAL HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, Ergenekon soruşturması kapsamında 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' iddiası ile ilgili olarak eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da dahil bir çok kişiyle ilgili inceleme yapıldığını açıklamıştı. Ankara şimdi Bakan Ergin'in bu açıklamaları sonrası Savcı Öz'ün Arınç'ın açıklamaları sonrası ne yapacağını tartışıyor!