BIST 9.652
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.497,35
HABER /  POLİTİKA

Antalyada çek git toplantısı

Baykal'a itirazlar büyüyor. Yeni bir oluşum kuruldu. Hedefte CHP lideri var.

Abone ol

Deniz Baykal karşıtları, Antalya'da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) liderini istifaya çağırdı. Baykal karşıtları, istifaya gerekçelerinin 22 Temmuz seçimlerinde CHP'nin aldığı başarısızlığı gösterdi.

CHP'li bazı il yöneticileri, parti üyeleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Sol Değişim Girişimi Tertip Komitesi Başkanı Av. Ümit Uysal, Deniz Baykal'ı partiyi keyfi kararlarla yönetmekle suçladı.

Deniz Baykal'a CHP'nin toplumun ihtiyaçlarına uygun bir çizgi ortaya koymadığını söyleyen Uysal, "Sayın Deniz Baykal, sadece CHP'nin adı soyadı olan: Cumhuriyetçilik ve Atatürkçülükle yetiniyor. Baykal, sadece adımız ve soyadımızla toplumdan oy alma şansının olmadığını düşünemedi. Topluma yakın olmaya çalışmadı ve ortaya 22 Temmuz sonuçları çıktı. Yani arkadaşlar partinin köklü bir değişime ihtiyacı var." dedi.

CHP üyesi Abdurrahman Özcan da 22 Temmuz seçimlerde alınan kötü sonucun suçlusu olarak gördüğü Deniz Baykal'ın artık partiyi bırakması gerektiğini söyledi.

Özcan, Baykal'dan partiyi gençlere bırakmasını istedi. Deniz Baykal'ın CHP'nin 22 Temmuz seçimlerinde aldığı oyu başarı olarak görmesinin utanç verici olduğunu ifade eden Özcan, "Seçimlerden önce iktidar olmaktan bahsediyorduk ama gelin görün ki başkanımız yeniden muhalefet olmayı başarı olarak görüyor. Başarısız oldum demiyor. Teşekkürler bugüne kadar yaptıklarınız için ama artık çekilin CHP'nin önünden. Açın önümüzü bırakın gençler gelsin." şeklinde konuştu.

CHP'nin değişimi için alınacak kararların, daha sonra basın aracılığıyla kamuoyuna duyurulacağı bildirildi.