BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Elvan bu kez başaramadı

11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda, yarışan Elvan bu kez başaramadı.

Abone ol

11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda, bayanlar 5 bin metre finalinde mücadele eden Elvan Abeylegesse, beşinci oldu. Yarışa kontrollü başlayan ve ilk turları geriden takip eden milli atlet, yavaş yavaş orta gruptaki yerini aldı ve mücadelenin büyük bölümünü bu tempoda geçti.

Son 4 tura girildiğinde temposunu artıran ve öndeki 5'li gruptaki yerini alan Abeylegesse, son 400 metreye kadar yerini korudu. Bu bölümde özellikle 3 Kenyalı atletin arasında yer bulmaya çalışan ve rakiplerinin dirsek darbelerine maruz kalan milli atlet, son turda ise özellikle dünya rekortmeni Etiyopyalı Meseret Defar ve Kenyalıların ataklarına karşılık veremedi.

Son 150 metrede özellikle Kenyalı 3 atletten koparak geride kalan milli atlet, 15:00.88'lik derecesiyle sezonun en iyi derecesini yaparak dünya beşincisi oldu. Yarışta birinciliği, bu mesafenin dünya rekortmeni Etiyopyalı Meseret Defar, 14:57.91'lik derecesiyle elde ederken, Kenyalı Vivian Cherniyot, 14:58.50 ile ikinci, bir diğer Kenyalı atlet Priscah Jepleting Chereno ise 14:59.21 ile üçüncü oldu.

Kenyalı Sylvia Jebiwolt Kibet ise 14:59.26'lık zamanıyla Abeylegesse'nin önünde dördüncülüğü aldı.

''ÇOK GÜZEL YARIŞ OLDU''

Abeylegesse, final sonrası yaptığı açıklamada, ''Çok güzel yarış oldu'' dedi. Son tura kadar ön gruptaki yerini aldığını ve yarışı bırakmadığını bırakan milli atlet, ''Son turda, özellikle son 200 metrede sprintimi gerçekleştiremedim. Aşil tendonumdaki ağrılar nedeniyle hocamla sprint üzerinde çalışamadık'' diye konuştu.