BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Kara liste ve Fatih Çekirge

Askerin 'kara listesi'nde o da var. Onu yasaklı olması değil Fatih Çekirge üzdü.

Abone ol

Hürriyet yazarı Fatih Çekirge askere yakın bir gazeteci.. Ancak bu yakınlığın dozu meslektaşlarını rahatsız edecek boyuta ulaştı.

Cumhuriyet yazarı Oral Çalışlar da askerin koyduğu yasaklı isimlerinden. Çekirge'nin askerin bu tavrını onaylamasına üzüldü.

Bugünkü köşesinde Çekirge'ye veryansın etti. Yazar hem askere hem de Fatih Çekirge'ye sitem etti:

"Gerçekten çok üzülüyorum, acı duyuyorum. Mesleğimizin ciddi sorunlar içinde olduğu bir gerçek ama, böylesine bir durumu bu kadar normalmiş gibi yazmak ve aktarmak bana kabul edilebilir gibi gelmiyor. Bunu Fatih Çekirge'nin kasten yaptığını da düşünmüyorum. Durumu öylesine içselleştirmişiz ki, böylesine bir yasak normal sayılabiliyor.

Yanlış anlaşılmasın, beni üzen ismimi bazı kurumların "kara liste" ye alması değil. Böyle şeyleri ben hayatımda çok yaşadım. Bana yıllarca bu ülkenin emniyeti pasaport vermedi. Sırf düşüncelerim nedeniyle yıllarımı hapislerde geçirdim.

Üzüldüğüm taraf gazetecilerin tutumu. Biz bir yanlışı, hukuka uygun olmayan bir durumu normal kabul etmeye başladık mı, meşru görmeye başladık mı, yokuş aşağı gideriz.

Türkiye'de siyasi kamplaşma giderek mesleğimizde de parçalanmayı ve yaralanmayı derinleştiriyor. Bunu da hiç itiraz etmeden içimize sindiriyoruz. Ne Başbakan'ın uçağı, ne Cumhurbaşkanlığı Köşkü, ne de Genelkurmay Başkanlığı salonu, bu kurumların başında bulunanların kişisel tercihlerine göre davetli belirleyemez, belirlememeli.

Devlet kurumları, objektif ölçülerle davranmak zorundadır. Davranmıyorsa, başta gazeteciler olmak üzere hepimizin buna itiraz etmesi gerekiyor. Devlet işinde "yaptım oldu" olmaz. O kurumlar bu ülkenin, bu halkın olanaklarıyla görev yapıyorlar. Onun için de her yurttaşa eşit mesafede durmakla yükümlüdürler. "