BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.510,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Antalya'da arkadaşlarını kurtardı kendisi ölüme gitti

Demirören Haber Ajansı
Demirören Haber Ajansı

ANTALYA'da 1 çocuk babası Suriye uyruklu Ömer Elubeyd (21), boğulmak üzere olan arkadaşlarını kurtardı ancak kendisi gözden kayboldu. Başlatılan arama çalışmalarında 4 saat sonra Elubeyd'in cansız bedenine ulaşıldı.

Abone ol

Olay, dün saat 16.00 sıralarında Serik'e bağlı Belkıs Mahallesi'nde meydana geldi. 3 ay önce Adana'dan Antalya'ya gelen Suriyeli Ömer Elubeyd, vatandaşı 2 arkadaşıyla birlikte yüzmek için Köprüçayı Irmağı'na geldi.

Arkadaşlarını çekerek kıyıya getirdi ama...

6,5 metre yüksekliğindeki tarihi köprüden ırmağa atlayan 3 arkadaştan 2'si suda batıp çıkmaya başladı. Ömer Elubeyd de arkadaşlarının yardımına koştu. Arkadaşlarını çekerek kıyıya getiren Elubeyd, daha sonra suda çıpınmaya başladı. Kısa sürede de gözden kayboldu.

İhbar üzerine olay yerine jandarma su altı arama ekipleri ve İnsani Yardım Arama Kurtarma (IYAK) ekipleri sevk edildi. 4 saat süren arama kurtarma çalışmaları sonunda Elubeyd'in cansız bedenine ulaşıldı.

Jandarma soruşturma başlatırken, Suriyeli gencin cansız bedeni otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Otopsinin ardından amcası ve dayısı tarafından teslim alınan Suriyeli gencin cenazesi, Manavgat'ın Kavaklı Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verilecek.

Gencin kuzeni Mehmet Ahmet (18), "Üç arkadaş yüzmeye gittiler. İki arkadaşı boğulmak üzereyken, halamın oğlu onları kurtarmaya çalışmış. Ondan sonra kendisi boğulmuş" dedi.

Suriye'nin Halep kentinden 8 ay önce Adana'ya oradan da çalışmak için Antalya'ya gelen Elubeyd'inin evli ve 1 yaşında çocuğu olduğu öğrenildi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Kudüs'te Türk bayrağını ateşe verdiler! Ayasofya'nın cami yapılması kudurttu
Foto Galeri Kudüs'te Türk bayrağını ateşe verdiler! Ayasofya'nın cami yapılması kudurttu Galeriye Gözat