BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Antalya ve Manisa sular altında

Şiddetli yağmurun etkili olduğu Antalya'da, çevre yolu ve Gazi Bulvarı'nda trafik durdu.

Abone ol

Otomobiller sele dönüşen yağmur sularına kapıldı, trafikte mahsur kalanlar yağmur altında otomobillerini iterek güvenli alanlara çekmeye çalıştı. Ambulans ve çekiciler kilitlenen trafik nedeniyle hareket edemedi.

İşyerlerine yaya olarak gitmek isteyenler ise, dizlerine kadar ulaşan yağmur suyunun içine girmek zorunda kaldı. Kentin ana merkezi Cumhuriyet Meydanı'nda şiddetli yağmura yakalananlar işyeri tenteleri altına, otobüs duraklarına sığındı. Antalya'da öğle saatlerine kadar Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'ne 200'e yakın su baskını ihbarı geldi. Özellikle Kepez İlçesi Teomanpaşa Mahallesi'nde yoğunlaşan ihbarlara itfaiye ekipleri müdahale etti.

'YELKENLİ VE TEKNE SÜRÜKLENDİ' İHBARI
Serik İlçesi Boğazkent açıklarında bir yelkenlinin sürüklendiği ihbarı geldi. '158 Alo Sahil Güvenlik' hattına yapılan ihbar üzerine Sahil Güvenlik botları ve bölgedeki tekneler, yelkenliyi bulmak için olay yerine hareket etti. Sıçan Adası açıklarında da 'Simge Çan' adlı teknenin karaya doğru sürüklendiği ihbarı üzerine Sahil Güvenlik botları bölgeye hareket etti.

SALİHLİ GÖLE DÖNDÜ

MANİSA'nın Salihli İlçesi'nde iki saat boyunca aralıksız devam eden sağanak yağmur, ilçede hayatı felç etti, cadde ve sokaklar göle dönerken, bazı yollarda çökmeler meydana geldi.
Salihli İlçesi'nde bugün saat 13.00 ile 15.00 arasında aralıksız yağan sağanak yağmur ilçeyi göle çevirdi.

Cadde ve sokaklar yağmur sularıyla doldu. Bazı ev ve işyerlerini su bastı. Belediye ekipleri tıkanan mazgalları açmak için yoğun çaba harcadı. Kurudere ve Fevzipaşa caddelerinin kesiştiği noktada çökme meydana geldi. Bölgede, şiddetini azaltan yağmur aralıklarla devam ediyor.