BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Sebebi savaş değil hortum

İzmir’in Urla ilçesinde oluşan hortum ortalığı savaş alanına çevirdi. <br/>Kuvvetli fırtına nedeniyle Urla’nın Özbek köyünde hortum meydana ...

Abone ol

İzmir’in Urla ilçesinde oluşan hortum ortalığı savaş alanına çevirdi.
Kuvvetli fırtına nedeniyle Urla’nın Özbek köyünde hortum meydana geldi. Sabaha karşı saat 05.30 sıralarında meydana gelen hortum, köyün okulunda, camisinde ve bazı evlerde büyük hasar oluşturdu. Köy meydanını tanınmaz hale getiren hortum ağaçları kökünden söktü. Evlerin çatıları uçtu, elektrik telleri koptu. Önüne kattığı her şeyi yok eden hortum birkaç dakika sürmesine rağmen geride büyük zarar bıraktı.
Haberi alır almaz köye giden Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu ve Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cemil Erdemir köy halkına geçmiş olsun dileğinde bulundu. Köy Muhtarı Işık Erdoğan ile birlikte köyü dolaşan Günaydın ve Karaosmanoğlu, hortumun köyde meydana getirdiği zararları tespit ederek en kısa zamanda gerekenlerin yapılacağını dile getirdiler. Hortumun geride bıraktığı manzaranın köyün büyük bir felaketin eşiğinden döndüğünü ortaya koyduğunu ifade eden Urla Kaymakamı Günaydın ve Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, “Zararların bir an önce telafi edileceğinden kimsenin kuşkusu olmasın” dediler. Köy Muhtarı Işık Erdoğan da, köyü tanınmaz hale getiren felaket karşısında büyük üzüntü yaşadıklarını dile getirerek olay sonrası derhal köye gelerek yanlarında olan ve hasar tespitinde bulunan Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın ve Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu’na teşekkür etti.
Olayın ardından köye gelen Urla Belediyesi ekipleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Urla İtfaiye Grubu, Jandarma ve TEDAŞ ekipleri çalışmalara başladı. Bir yandan hasar tespiti yapılırken bir yandan da hortumun meydana getirdiği zararlar ortadan kaldırılıyor.
(İHA)