BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (3)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/>Bakan Eroğlu’ndan uyarı<br/>Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, son hava tahmi...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.

Bakan Eroğlu’ndan uyarı
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, son hava tahminleriyle ilgili açıklama yaptı. Havanın
pazar gününe kadar daha da soğuyacağını belirten Eroğlu, uyarıda bulundu.

Dev meteor parçası gölden çıkarıldı
Rusya’nın Çelyabinsk kentine düşen meteorun dev bir parçası Çebarkul Gölü’nden çıkarıldı. Dalgıçlar 1.5 metre uzunluğundaki kaya parçasını önce özel bir kaplamayla sardı. Ardından metal bir saç üzerine yerleştirilen kaya parçası, kıyıya çekildi. Meteor parçası, bu sırada bölünerek üçe ayrıldı. En az 570 kilogram ağırlığında olduğu sanılan kütlenin, gölün buzla kaplı yüzeyinde 6 metre genişliğinde bir delik açtığı öğrenildi.

Tatil merkezinde yangın
Tayland’ın tatil merkezi olarak bilinen Puket’de, büyük bir alış veriş mağazasında yangın çıktı. Küçük bir reyonda başlayarak mağazayı saran alevler, saatlerce kontrol altına alınamadı. Yangın sırasında içeride bulunanlar kısa sürede tahliye edilirken, yangının çıkış nedenin araştırıldığı öğrenildi.

“Altın Ayak” Drogba’nın
Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Didier Drogba, her yıl bir efsane futbolcuya verilen Altın Ayak ödülünü kazandı. Ronaldo, David Beckham gibi yıldız oyuncuları geride bırakan sarı kırmızılı oyuncu, ödülünü almak için Monaco’ya gitti. Monaco Prensliği tarafından düzenlenen geceye katılan Drogba, ödülünü aldı.

Bu çardak başka
Rize’nin Çayeli ilçesinde yaşayan Mustafa Bostan, gürgen ağacının dalına çardak yaptı. Bostan, 40 metre yüksekliğe yaptığı çardağa elektrik ve su bağladı. Arı kovanlarına kolay ulaşmak için inşa ettiği çardağa merdivenle inip çıkan Bostan, arkadaşlarını burada ağırlamaktan büyük keyif aldığını söylevdi.
(İHA)