BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Annesinin öldürülüşünü anlattı

Annesi ile sözlüsünün öldürülmesine şahit olan eski vekilin kızı çifte cinayeti anlattı. Zanlının kendilerini takibini anlatırken olayın şokunu bir kez daha yaşadı.

Abone ol

Mersin’de 2 Eylül'de, sabıkalı Mehmet Mehdi Kızıl’ın (40), 5 yıl önce boşandığı eski eşi Belma Bilyeli (35) ve sözlüsü Levent Dakka’yı (38) öldürdüğü olayın görgü tanığı, öldürülen kadının ilk eşinden olan kızı B. Y. (16), çifte cinayeti anlattı.

Annesinin son yolculuğuna uğurlandığı cenaze töreninde güçlükle ayakta durabilen, bu yıl lise son sınıfta okuyacak olan B. Y., çifte cinayetin katil zanlısı Kızıl'ın yakalanması için oluşturulan özel ekibe, cinayeti detayları ile anlattı.

OLAYIN ŞOKUNU YİNE YAŞADI

Zanlının takibini anlatırken, olayın şokunu bir kez daha yaşayan B. Y., annesi ve onun evlilik hazırlığı yaptığı sözlüsü ile alışveriş için Forum Alışveriş Merkezi’ne gittiklerini, çıkışta Kızıl’ın kendilerini takip ettiğini fark ettiğini belirterek, şunları söyledi:

“Otomobili annem kullanıyordu. Ben ön koltukta, 12 yaşındaki kardeşim  ise arka koltukta Levent abi ile oturuyordu. Alışveriş merkezinin kapalı otoparkından çıkarken, arkaya baktığımda birden gözüme çarptı, ‘Mehdi arkamızda’ diye bağırdım. O anda araç içinde panik yaşanmaya başlandı. Takip edip etmeyeceğini anlamak için çevrede bir kaç tur attık. Takip ettiğini anlayınca daha fazla aynı sokaklarda dolaşmak istemedik. Çıktık oradan sahile gittik. Stadyumun oraya kadar sürdü. Anneme Soğuksu Karakolu’na sürmesini istedim. Ama atlatabileceğini düşündü gitmedi. Peşimizi bir türlü bırakmıyordu. O telaşla yol diye girdiğimiz yer meğerse garajmış. Girince hemen arkamıza geri geri yanaşıp, durduğu için geri gidemiyorduk. Önce Levent ağabey arabadan indi, hemen arkasından annem indi. Biz de inmek istedik, tuttular ‘Sakın inmeyin’ dediler. Hiç konuşma geçmeden sıkmaya başladı. Araç içinde kardeşime sarılarak o anı dehşet içinde izledim. Ben arabadan indiğimde annem bana doğru bir adım attı hiçbir şey diyemeden yere yığıldı. Çevrede toplananlar ambulans çağırdılar. Daha sonra Levent ağabeyin yanına gittim, hala yaşıyordu. Polislere söylediği son söz ‘Mehdi Kızıl vurdu’ oldu. Hastaneye götürülürken yolda ölmüş. Annemi en son yıkandıktan sonra gördüğümde, gülümsüyordu. Buna karşılık üvey babam her gün kahrolacak.”

MEHDİ KIZIL'A BEDDUA

Acı olayın diğer tanığı Benhur Y. ise, sadece, “Annem zaten orada gülerek gitti. Ben ona bir şey demeyeceğim ama kendisi de inşallah geberir” diyerek Kızıl'a beddua etti.

Çifte cinayetin katil zanlısı Mehmet Mehdi Kızıl’ın, yakalanması için özel ekip kuruldu. Kızıl’ın kullandığı otomobilin de izine henüz rastlanmadı.

KIZIL İLE EVLİLİĞİNİ AİLESİ İSTEMEMİŞ

Öldürülen Belma Bilyeli’nin babası eski milletvekili Ahmet Bilyeli de, olayın şoku içinde. Eski DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, eski ve yeni bir çok bakan, siyasetçi ve bürokratın başsağlığı dilediği baba Bilyeli, kızının Kızıl ile evliliğini hiç onaylamadıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Kızımız ısrarla isteyince ‘Kendisinin hayatı ve yaşantısıdır’ diye müsaade ettik. Gördü ki birlik, beraberlik olmuyor, sıkıntılar oluyor. Bu sefer ayrılmaya karar verdi kızımız. Bu evlilik 5 sene önce devletin mahkemeleriyle son buldu. Fakat maalesef bu zat evlilik meselesini sanki alınmış bir daire, bir mülk gibi gördü. Her ne yaptıysak kurtulmak mümkün olmadı. Adliyeye de bir sürü şikayetler yapıldı. ’İnsanın evlenmesi ne kadar doğalsa, ayrılması da o kadar doğaldır’ diye kaç defa kendisine söyledik. Kendisinden de bir çocuğu vardı. Bir baba kalkar, bir evlat veren anneye bunu yapar mı? O evlada ne yapacak, ne diyecek, neyin cevabını verecek ? Ben şahsen ona bir zarar verecek olsaydım torunuma karşı ne diyeceğim diye düşünürüm. Sonra bizim örf ve adetlerimize göre çocuğa ve kadına silah çekilmez. Onu kınıyorum, önce Tanrıya sonra da adalete teslim ediyorum.”