BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Büyükelçilere iftar daveti

AK Parti, Ankara'daki büyükelçilere 16 Eylül Salı günü iftar daveti verecek.

Abone ol

AK Parti, Ankara'daki büyükelçilere 16 Eylül Salı günü iftar daveti verecek.

AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı'nın organizasyonunda ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilecek geleneksel iftar yemeği programına, Türkiye'deki büyükelçi ve yabancı misyon şeflerinin yanısıra, Bakanlar Kurulu ve Dışişleri protokolü de davet edildi.

İftar yemeğinden önce davetlilere Antakya Medeniyetler Korosu tarafından Türkçe, Arapça, Latince, Ermenice ve İbranice dillerinde ilahiler içeren dini motiflerle süslü konser verilecek.

''3 semavi dinin mensuplarının birarada kardeşçe yaşadıkları Antakya'yı ve Türkiye'deki hoşgörü ortamını'' musiki yoluyla tanıtmayı amaçlayan koroda, 3 dinin temsilcilerinin yanısıra bölge esnafı, tüccar, öğretmen, doktor ve farklı meslek gruplarından üyeler yer alıyor.

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış ile AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, iftar yemeğinin ardından birer konuşma yapacaklar. Konuşmanın ardından davetlilere türlü gösteriler sunulacak.


-''TÜRKİYE, BU KONUMUNU GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR''-


Davetle ilgili bir açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, ''Çağlar boyunca sayısız medeniyete evsahipliği yapan ve 'uygarlıkların beşiği' tanımlamasına uygun görülen bir coğrafyada birçok farklı kültür, din ve milleti ortak paydalarda buluşturan Türkiye, kültürlerarası diyaloğun ve küresel barışın sağlanması noktasında çok önemli bir konumda bulunuyor'' dedi. Bağış, şunları kaydetti:

''Medeniyetler İttifakı Projesi'nin Eşbaşkanı Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde tüm dünya, farklılıkların zenginliği ve saygının üstünlüğü ilkeleri çerçevesinde aynı platformda buluşuyor ve AK Parti iktidarıyla Türkiye, bu konumunu güçlendirmeye devam ediyor.

Mevlana'nın, din, dil, ırk ayırt etmeden her bireyi her koşulda birlikte olmaya davet eden çağrısını ve Yunus Emre'nin 'yaradılanı hoş gör, yaradandan ötürü' anlayışını temsil eden AK Parti'nin düzenlediği program bu yönüyle çok anlamlıdır.''