BIST 10.173
DOLAR 32,24
EURO 35,14
ALTIN 2.470,95
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Annesi ölen benekli geyik ilgi odağı

Antalya hayvanat bahçesinde bir zebra ile benekli bir ala geyik dünyaya geldi. Ala geyik annesini kaybetti.

Abone ol

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde yeni doğan zebra, benekli ala geyik ve beyaz ala geyik yavruları ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor. Doğumdan sonra annesi ölen benekli ala geyiği ise bakıcıları biberonla besliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde geçen yıl ilk yavrusunu dünyaya getiren zebra çiftinin bu yıl ikinci yavrusu dünyaya geldi. Anne Zerdali ve baba Zerşah'ın 1 ay önce dişi bir yavruları oldu. Bakıcıları yavrunun adını Yaprak koydu. Anne Zebra, yavrusunu bir an olsun yalnız bırakmıyor. Yavru zebra ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor. 

Hayvanat Bahçesi'ndeki alageyikler de yavruladı. Beyaz alageyik ailesine bir erkek yavru katıldı. Annesinin koruması altındaki bir aylık erkek yavru sevimliliğiyle ilgi çekiyor.

Hayvanat bahçesinde benekli alageyik ailesinde de yavru sevinci yaşanıyor. 25 gün önce iki yetişkin dişi, iki erkek yavru dünyaya getirdi. Yavrulardan birinin annesi geçen hafta öldü. Annesi ölen yavruyu diğer dişi sahiplenmediği için bakıcıları ''Garip'' ismini verdikleri yavruyu, ayrı bir bölmede biberonla besliyor.

Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü Süleyman Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yavru alageyiğin bakıcıları tarafından sabah ve akşam biberonla süt verilerek beslendiğini söyledi. Karaca, yavru geyiğin bir ay sonra katı yem yemeye başlayınca yetişkinlerin arasına bırakılacağını belirtti.

Zebra ve alageyiklerin yanı sıra, ayı, dağ keçileri, kanguru, kamerun koyunları başta olmak üzere 15 türde hayvanın daha yavrularının dünyaya geldiğini ifade eden Karaca, ''Yavrular hayvanat bahçemize renk kattılar. Hayvanlarımız çoğaldıkça başka hayvanat bahçelerine vererek onların ihtiyaçlarını da karşılamış olacağız'' dedi. 

Kepezaltı'nda 330 dönümlük ormanlık arazi içerisinde bulunan Antalya Büyükşehir Hayvanat Bahçesi, yeni üyeleri dahil 104 türde bin 186 adet hayvana ev sahipliği yapıyor.