BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,13
ALTIN 2.472,89
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Köy pazarları çiftçilerin yüzünü güldürdü

Kayseri'de, İl Özel İdaresi ve Pınarbaşı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından kurulan Köy Pazarı, çift çilerin yüzünü güldürüyor.

Abone ol

İl Özel İdaresi ve Pınarbaşı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından, köy yolları üzerinde kurulan Köy Pazarlarında, çiftçiler elde ettikleri ürünleri pazarlama imkanı buluyor.

Konu hakkında bilgi veren İl Özel İdaresi Çevre Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanı Özkan Kayacan, “İl Özel İdaresi tarafından maddi destek sağlanan ve Pınarbaşı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yaptırılan köy pazarları, ahşap ve dekoratif olarak düzenlendi. Burada çiftçilerimiz ürettikleri ürünleri satma ve pazarlama imkanı buluyor” dedi.

Pınarbaşı Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ülker ise, “Köy Pazar yerleri Sayın Valimizin önderliğinde ve İl Özel İdaresi'nin katkılarıyla yapıldı. Pınarbaşı ilçesinde 6 yerde bu pazarlar oluşturdu.

Köy Pazarları, ektiği ürünü satamayan veya pazarlayamayan çiftçilerimiz açısından büyük bir fırsat oldu. Çiftçiler Köy Pazarları sayesinde ürettiklerini buralarda satarak daha iyi gelir elde etme imkanı buldu” dedi.

Pınarbaşı ilçesindeki yollarda kurulan Köy Pazarları'nın çiftçilere uygun fiyatlarla kiralandığı bildirildi.