BIST 10.288
DOLAR 32,19
EURO 35,08
ALTIN 2.456,24
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Gencebay Manço ailesine hak verdi

Orhan Gencebay, Manço Ailesi'nin MHP'nin istediği şarkıya izin vermemesinde haklı olduğunu söyledi.

Abone ol

Sevilen sanatçı rahmetli Barış Manço'nun 'Yüzbinkere Hayır' isimli şarkısının MHP tarafından referandumda kullanılmak istenmesi tartışma konusu oldu.

Zaman'dan Ramazan Solak ve Samet Altınbaş'ın haberine göre Manço'nun ailesi duruma itiraz ederken, aynı zamanda Türkiye Musiki Eserleri Sahipleri Meslek Birliği'nin yönetiminde bulunan ünlü sanatçı Orhan Gencebay, aileye hak verdi. Gencebay, sağ olmayan bir sanatçının eserinin kullanımı konusunda son sözün vârislerinde olduğunu söyledi. "Halkımızın benimsemiş olduğu o duygusal müzikler siyasi alanda kullanılmasa bence daha iyi olur." diyen Gencebay, bunun yerine yeni bir şarkı yapılması gerektiğini savundu.

Kendi şarkılarının da 'siyasi' amaçla kullanılmasını istemeyen Gencebay, "Mesela, 'Batsın Bu Dünya'nın siyasî bir amaçla kullanılmasını istemem şahsen." ifadesini kullandı.

Öte yandan Manço'nun oğlu Doğukan Manço, sanatçının eserlerinin bağlı bulunduğu Müzikotek Başkanı Dağhan Baydur ile Barış Manço Müzesi'nde ortak bir açıklama yaptı. Manço, babasının şarkısının siyasî amaçla kullanılmasını istemediklerini bir kez daha tekrarladı. Dağhan Baydur da partililerin kendileri ile temasa geçtiklerini, fakat Manço ailesinin isteği üzerine şarkının kullanılmasına izin vermediklerini belirtti. Baydur, "Hayır" şarkısının kullanılmamasını yetkililere ilettiklerini bildirdi. ilk tu.