BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,82
ALTIN 2.402,30
HABER /  GÜNCEL

Anlattıkları dehşete düşürüyor

Albay Arif Doğan, bildiklerini mahkemede anlatmak istediğini belirterek, Kurtlar Vadisi Gladyo filminden bir alıntı yaptı...

Abone ol

Habertürk'ün ardından Taraf gazetesi'nden Sadık Güleç'e konuşan Ergenekon sanığı Albay Arif Doğan, bildiklerini mahkemede anlatmak istediğini belirterek, Kurtlar Vadisi Gladyo filmindeki İskender Büyük'ün sözleriyle hakime seslendi: "Anlatacaklarımı kaldıramazsınız, hedef olursunuz!"

İSKENDER'İN DEĞİL, BENİM SÖZÜM

JİTEM'in kurucusu olduğunu söyleyen Arif Doğan vereceği ifadenin önemini anlatmak için Kurtlar Vadisi Gladyo filminden bir örnek verdi:

"Gladyo'yu izlediniz mi? Orada İskender, mahkeme heyetine şunu söylüyor; ' Sayın mahkeme üyeleri, ben bildiğim bazı şeyleri size söylersem, kaldıramazsınız. Çok kötü duruma düşersiniz. Hedef olursunuz.' Bu Galdyo'nun ya da Kurtlar Vadisi'nin bir sözü değil, Arif Doğan'ın sözüdür. Anladın mı? Ben hakimleri çok severim. Onlara zarar vermek istemem. ne sorarlarsa tabii konuşurum.Bana sordular 'JİTEM'i sen mi kurdun?' diye. Evet, ben kurdum. Yıllardır diyorum. Bunu söylerken de ben askeri literatürün dışına çıkmıyorum. 'JİTEM yok' diyenlere de hodri meydan diyorum. Var mı yok mu görsünler"

JİTEM BENİM HERŞEYİM

JİTEM'in kurucusu olduğunu ısrarla vurgulayan Doğan, "JİTEM benim. Ben kendi kendime JİTEM'i bırakmam. Sen kendi parmaklarını gözüne sokar mısın? JİTEM benim gözüm, kulağım, ağzım her şeyim. Ben JİTEM2de 21 yıl dağlarda, vadilerde çarpıştım. Bir tek JİTEM var onu kuran da benim" şeklinde sözlerini sürdürerek, kendisinden sonra JİTEM'in başına Veli Küçük'ün geçtiğinin ileri sürülmesine karşı çıktı.

SEDA SAYAN KİM Kİ!

Albay Doğan, Habertürk'te yayımlanan röportajda, Veli Küçük'ün kendisini Seda Sayan ile tanıştırdığı iddiasını da şu sözlerle yanıtladı:

"Seda Sayan kim ki ben onunla tanışacağım. Beni ilgilendirmez. Ben dağlıyım. Dağlarda, köylerde yaşadım. Sınırlı bir yaşamım vardı o zaman. Benim metropollerdekilerle işim olmaz"

EŞREF BİTLİS SUİKASTİNİ BİZ YAPMADIK

Albay Arif Doğan, son günlerde internet sitelerinde ve bazı yayın organlarında yer alan, "Eşref Bitlis suikastini biz yaptık" yönündeki ifadeleri reddederek, "Ben hayatımda PKK ile çatışmalar hariç bir tane insanoğlu öldürdüysem, Allah benim canımı alsın. şuanda sizinle

HABERTÜRK'Ü YALANLADI

Dün Habertürk'te yayımlanan röportajında Veli Küçük'e yönelik 'K.vat' şeklindeki ifadelerin kendisine ait olmadığını söyleyen Arif Doğan, 'Veli Küçük saygıdeğer bir insan.'K.vat' kelimesini mi kullanmışım... 'p....enk' mi demişim... Benim aile terbiyeme yakışmaz. Benden bir kaç yaş daha büyüktür. Karşısında bacak bacak üstüne atmam" diyerek sözlerini inkar etti.

konuşurken ben yatalağım. Ben ne rahmetli Eşref Bitlis'e ne Ahmet'e ne Mehmet'e ne kuyularda bulunanlara, ne orada gömülenlere bir mermi attım ve attırdıysam şerefsiz insanım. ne anlatayım başka" dedi.

Konuşmalarda geçen sesin kendisine ait olduğunu doğrulayan Doğan, "Bu elektronik bir dinleme. Dinleme bandı denilen şeyin içinde birleştirmeler var" iddiasında bulundu.

TOPAL OSMAN DEĞİLİM

JİTEM'in on bin üyesinin olduğunu doğrulayan  Airf Doğan ancak bunların silahlı eylem yaptığı iddiasını reddetti. Türkiye çapında çeşitli istihbarat örgütlerine çalışan bir milyondan fazla kişinin olduğunu söyleyen Doğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben on bin demişim, dürüst ifade etmişim. Ama on bin silahlı adam değil. Ben Topal Osman değilim"

ABDÜLKADİR AYGAN'A SERT TEPKİ

Kendisi hakkında açıklamalar yapan eski PKK itirafçısı ve JİTEM elemanı Abdülkadir Aygan'a sert tepki gösteren Doğan, "Beni bu adamlarla muhatap etmeyin. Abdülkadir Aygan kim? Aygan, Abdulkerim Kırca gibi vatansever bir insanı intihar ettirdi" diyerek Güneydoğu'daki faili meçhul cinayetleri JİTEM'in yaptığı iddialarına karşı çıktı.

DOĞRULAR BENİMLE MEZARA GİTMESİN

Mahkemede konuşmak istediğini söyleyen Doğan, bunun için avukatına talimat verdiğini doğrulayarak, "Ablamın oğlu olan avukata söyledim. Lütfen sayın mahkeme başkanıyla da konuşun dedim. Gitgide ömrümün kısaldığını görüyorum. Bu doğrular benimle birlikte gömülmesin. Ben mahkemede doğruları anlatırım. Basın farklı bir Arif Doğan yarattı" dedi.

Doğan, "Bazı şeyler benimle kalacak mı diyorsunuz?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Hayır benimle ne kalacak? Gizli saklı bir şeyim yok ki! Onu mahkemede dinlersin. Ben yaptığım görevin hesabını veririm"