BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Fen Lisesi'ne hangi liderin adı verilecek?

AK Parti Iğdır Milletvekili Ali Güner, Iğdır Fen Lisesi'nin adının değiştirileceği kararını açıkladı. Bakın Güner'in aklında hangi isim var?

Abone ol

Iğdır Fen Lisesinin adı ''Haydar Aliyev Fen Lisesi'' olarak değiştirilecek.

AK Parti Iğdır Milletvekili ve Türkiye Azerbaycan Dostluk Grubu üyesi Ali Güner, gazetecilere yaptığı açıklamada, 500 öğrenci kapasiteli, 16 derslikli ve 300 kişilik öğrenci yurdu bulunan Iğdır Fen Lisesine Türk dünyasının önde gelen lideri merhum Haydar Aliyev'in adının verilmesi için girişimlerde bulunduğunu söyledi.

Yazışmalar tamam

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Eğitimi Bakanı Nimet Çubukçu'nun teklifini kabul ettiğini ifade eden Güner, ''Lisenin adının değiştirilmesi için gerekli yazışmalar yapıldı. Bir haftaya kadar resmen onaylanacak. Haydar Aliyev Fen Lisesi'nin yeni binasının açılışına Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i de davet edeceğiz. Her iki Cumhurbaşkanımıza açılışı yaptırmayı düşünüyoruz'' dedi.

Aliyev adıyla yaşayacak

Türk dünyasının sevilen lideri merhum Haydar Aliyev'in adının Iğdır'da bir okulda yaşatılmasının kendilerini mutlu edeceğini dile getiren Güner, Iğdır Fen Lisesinin adının Haydar Aliyev Fen Lisesi olarak değiştirilmesinin vatandaşlar tarafından da olumlu karşılandığını kaydetti.