BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Ankara'yı hareketlendiren ziyaret!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye dönüş yolunda sürpriz yaptı uçağı ABD'ye indi.

Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürpriz ABD ziyareti Ankara kulislerini haraketlendirdi. İddialara göre Erdoğan, "sır küpüm" dediği Hakan Fidan'dan boşalan MİT Müsteşarlığı görevi için adı geçen Serdar Kılıç ile görüştüğü iddia edildi.

Fidan'ın istifasının ardından ilk kez İnternethaber.com'un gündeme getirdiği bu isim,Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın da amcası. Serdar Kılıç'a ilişkin bir diğer detay ise abisi Sinan Kılıç'ın uzun yıllar Erdoğan'ın doktorluğu yapması.


Erdoğan, Meksika ziyaretini kısa tuttu Türkiye'ye dönme kararı aldı. İddialara göre uçağının yakıtının yeterli olmasına rağmen Erdoğan, rotasını ABD'ye çevirdi ve uçağı Houston’a iniş yaptı. İddialara göre Erdoğan burada oldukça ilginç bir görüşme yaptı. Cumhurbaşkanlığı kaynakları ise Erdoğan'ın böyle bir görüşme yapmadığı, uçağın yakıt ikmali için iniş yaptığı belirtildi.

ERDOĞAN'IN UÇAĞI ABD'YE İNDİ- TIKLA

İNTERNETHABER DUYURMUŞTU

İşte Ankara'yı haraketlendiren bu iddia, İnternethaber.com'un geçtiğimiz hafta İnternethaber gündeme getirmişti. Ankara kulislerindeki iddialara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, "sır küpüm" dediği ve istifasına karşı çıktı Hakan Fidan'dan boşalan MİT Müsteşarlığı görevi için Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile görüştü. 

serdar-kilic.20150213200141.jpg

SERDAR KILIÇ KİMDİR?
 
Geçtiğimiz hafta İnternethaber'in duyurduğu bi iddiaya göre Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na çok yakın bir isim olan ve Erdoğan'ın uzun yıllar yakın ekibinde yer alan Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın amcası Büyükelçi Serdar Kılıç'ın atanacağı iddia ediliyor. 
 
Serdar Kılıç, Türkiye'nin son yıllarda yıldızı parlayan diplomatları arasında yer alıyor. Japonya'daki görevinin ardından Kılıç, ABD'ye atanmış ve bu kritik atama sonrası başbakanlığı döneminde Erdoğan'ı ağırlamıştı.
 
CHP'Lİ AİLEDEN GELİYOR 
 
Halen Türkiye'nin Washington Büyükelçisi görevini yürüten Serdar Kılıç, CHP'li bir aileden geliyor. Serdar Kılıç'ın babası İlyas Kılıç (1921-2013) , 1961-1980'li yıllar arasında Samsun'dan üst üste 5 dönem milletvekilliği yaptı. Serdar Kılıç'ın kardeşi Çağatay Kılıç'ın babası Sinan Kılıç ise uzun yıllar Erdoğan'ın doktorluğunu yapmıştır.
 
SON YILLARDA YILDIZI PARLAYANLARDAN
 
Dışişleri Bakanlığı'na aday memur olarak 1984 yılında başlayan Serdar Kılıç, sırasıyla Kuveyt Büyükelçiliği'nde Ateşe, Los Angeles Başkonsolosluğu'nda Muavin, Körfez İslam Ülkeleri Dairesi'nde İkinci Katip, NATO Daimi Temsilciliği'nde Başkatip, NATO ve BAB Savunma İşleri Dairesi’nde Şube Müdürü, NATO Daimi Temsilciliği'nde Müsteşar, Balkan Ülkeleri Dairesi'nde Daire Başkanı, NATO ve Avrupa-Atlantik Güvenlik ve Savunma Dairesi'nde Genel Müdür Yardımcısı, Lübnan nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri,  Japonya nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi VE ABD nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi görevlerini yürüttü.