BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.440,43
HABER /  SPOR

Ankaraspor kararı şoke etti

Bu karar Gökçek'i ve kulüp başkanının çıldırttı... Federasyon Ankaraspor'un ipini çekti, karşı taraftan yaylım ateşi geldi.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

Ankara Büro/ Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun bugün yapmış olduğu toplantının ardından Ankaraspor, küme düşürüldü.


PFDK, Ankaraspor'un Bank Asya 1. Ligi'ne düşürülmesine karar verdi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun bugün yapmış olduğu toplantıda Ankaraspor ile ilgili olarak, Ankarasopr A.Ş.'nin, aynı ligde mücadele ettiği MKE Aankaragücü Spor Kulübü ile arasındaki ilişkinin, sportif rekabeti engelleyici, müsabakaların ve ligin dürüstlüğünü, kamuoyunun ligin dürüstlüğüne ilişkin algısını zedeleyecek nitelikte olması nedeniyle, TFF Statüsü'nün 18. ve 76. Maddeleri ile Kulüp Tescil Talimatı'nın 17. Maddesine aykırılıktan dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle FDT'nin 45/1. Maddesi uyarınca konuyla ilgili uluslararası kural ve kabullerde belirlenmiş olan ölçütler de dikkate alınarak takdiren Bir alt lige düşürülmesine karar verildi" denildi.

KULÜP BAŞKANI KARARA ÇILDIRDI

Federasyonun kararı Ankaraspor'un yöneticilerinin hışmına neden oldu. Kulübün Onursal Başkanı Gökçek ve Klüp Başkanı Kurnaz öfkeli.

İNTERNETHABER'e konuşan Ankaraspor Kulübü Başkanı Ruhi Kurnaz Ankaraspor'un hakkını geri alacağını belirterek şunları söyledi:

"Bugün mübarek gece. Aslında konuşmak istemiyorum. İsteyen istediğini yapsın. Bu karar haklı kararsa, benim bedduam tutmaz. Mübarek gecede Allaha dua ediyorum. Bütün futbolcularım da dua ediyor. Nasıl bir dere 80-100 yıl sonra yatağını geri alıyorsa bu hak da geri alınacaktır. Burada veya öte dünyada. Eğer kişisel olarak görüp Gökçek düşmanlığı yapıyorlarsa diyecek bir şeyim yok."

GÖKÇEK DE SERT

Karara Gökçek'in tepkisi de çok sert oldu. Gökçek, "Hacettepe ile Gençlerbirliği'ne aynı federasyon neden ses çıkarmadı? Federasyon bunun hesabını vecek, yanına kar kalmayacak. Bu bir siyası karardır... Nedenini çözemedim. Diğer Ankara ekiplerine neden aynı şey uygulanmadı? Federasyon Başkanı İzmirli olduğu için İzmir ekiplerine de aynı kurallar uygulanmıyor. Aliağa neden Göztepe oldu?" dedi.