BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.431,05
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Başkentte okullar eğitime hazır

Okulların açılmasına kısa bir süre kala el birliğiyle sıkıntılar çözülüyor. Ankara Belediyesi yüzlerce okulun onarımını tamamladı.

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA BÜROSU: Okul zilinin çalmasına kısa bir süre kala bütün kurumlar el birliği yaptı. Okullar yeni döneme hazır hale getirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, okulların 2009-2010 eğitim öğretim döneminde öğrencilerin daha rahat eğitim almaları doğrultusunda bir dizi çalışma gerçekleştirdi. Yaz döneminde yapılan tadilat ve onarım çalışmaları sonucunda yüzlerce okul, minikler ve gençlerin eğitimi için hazır hale getirildi.

BOYA BADANA YAPILDI
İlçe ayırımı yapmaksızın talepte bulunan tüm okulların yardım talebini değerlendiren belediye bazı okulların boya, badana, tamirat, korkuluk, duvar ve kaynak gibi acil ihtiyacını giderirken bazı okulların da elektronik donanım, marangoz ve kapı-pencere sorunları giderdi.

500 OKULUN SU DEPOSU ONARILDI
Özellikle öğrencilerin sağlığını birebir ilgilendiren okulun su depolarının bakımına özel önem verildi. 3 aylık yaz dönemi süresince kullanılmayan su depolarında meydana gelen paslanma ve benzeri hasarlar Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından tespit edilerek gerekli onarım ve temizleme çalışmaları bitirilerek yeni eğitim döneminde öğrencilerin daha sağlıklı ortamlarda eğitimlerini sürdürmeleri sağlandı. 500 civarındaki okulun paslanan ve arızalanan su depoları bakım ve onarımdan geçirildi.