BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,69
ALTIN 2.394,41
HABER /  GÜNCEL

Ankaralılar kente terastan bakacak

Gençlik Parkı'nın ardından Ankaralıları mutlu edecek bir açılış daha. 'Başkent'in terası' 50'inci Yıl Parkı açılıyor...

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- Ankara'nın tarihine damga vuran Gençlik Parkı'nın ardından 50'inci Yıl Parkı da açılıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Cebeci'deki 50. Yıl Parkı, 26 Eylül Cumartesi günü açılacak.

1970'li yıllarda yapılan ve ''Çamlık'' adıyla bilinen park ''Başkent'in şehir terası'' olarak ifade ediliyor. Yapılan çalışmalar kapsamında parkta eski havuz alanı korunarak iki ayrı gölet oluşturuldu ve bu göletlere bağlı olan dereler, küçük köprüler, 2 adet su havuzu ve şelale yapıldı.

Parka 210 kamelya ile çok sayıda bank konularak dinlenme ve piknik alanları oluşturuldu. Parkta, 4 çocuk oyunu alanı, 1 buz pateni pisti, mini lunapark, 1 halı saha, 1 basketbol sahası, 2 sağlıklı yaşam alanı ve yaya yolları bulunuyor. 575 araçlık 4 ayrı otoparkın da bulunduğu parkın aydınlatması da yenilendi. Parkın uygun bölümlerine teraslama yapıldı ve 2 bin 500 çalı ve ağaç dikildi.

Ayrıca, parkın en yüksek yerine Türkiye'nin en büyük bayrak direği dikildi. 110 metre uzunluğundaki direğe çekilen ve 20x30 metre büyüklüğünde Türk Bayrağı, kentin her tarafından görülebiliyor. Yenilenen parkın son halini görmek için tıklayın

[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]