BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Ankarada sürpriz buluşma

Ankara'da bir toplantı. İki siyasi parti lideri ve sendika başkanı Ankara'da buluştu. Toplantıdan önemli kararlar çıktı.

Abone ol

Solda birleşme çabaları kimilerine göre "umutsuz vaka" gibi görülse de "inadına" bir çaba harcandığı kesin. solda dalgalanmaya yol açtı. İki siyasi parti lideri DİSK ve 10 Aralık Platformu adına Süleyman Çelebi geçtiğimiz hafta Ankara'da buluştular.

Sabah yazarı Mahmut Övür, toplantıda konuşulanları yazdı. Buna göre toplantı diğerlerinden farklıydı. Çünkü üç lider önümüzdeki seçime yetişecek yeni bir birlik için start verilmesine karar verdi.

"İttifak startı bununla sınırlı kalmadı. Toplantıdan komite kararı çıktı. Yazar alınan bu kararı şöyle duyurdu:

"Ankara'da bir araya gelerek "ittifak startı" veren üç lider, işin teknik boyutunu netleştirmek için de her partiden bir kişinin katıldığı bir "komite" kurulmasını kararlaştırdı."

Peki bu komitede kimler var? Kamuoyunun merak ettiği isimleri Övür köşesinden açıkladı:

"Komitede DSP'den Emrehan Halıcı, 10 Aralık Platformu'ndan Prof. Dr. Burhan Şenatalar, SHP'den ise Timur Erkman yer alıyor.
Aynı hafta içinde onlar da yine Ankara'da bir araya gelerek ilk önemli toplantıyı yaptı.Şu sıralar komite, sol ittifakın "teknik" olarak nasıl oluşacağı üzerine çalışmalarını sürdürüyor. "

Bu ittifakın kurulup kurulmayacağına dair yazara iletilen kulis bilgi hayli enteresan:

"Henüz bir tarih yok. Ama kulislerde "Cumhurbaşkanı seçiminden önce olabilir" deniyor. Bekleyip göreceğiz... "