BIST 10.102
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.411,65
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankara'da kaçakçılık operasyonlarında 6 şüpheli yakalandı!

Başkentte jandarma ekiplerince düzenlenen kaçakçılık operasyonlarında 6 şüpheli yakalandı.

Abone ol

Ankara İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, kent genelinde kültür ve tabiat varlıklarının korunması ile kaçakçılığın önlenmesine yönelik çalışma yürütüldü.

Bu kapsamda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeki jandarma ekipleri, B.Ş'nin kaçak çay üretimi yaptığı ve satışa sunduğunu, T.A'nın da kaçak nargile ürünleri sattığını tespit etti.

Şüphelilerin depo ve iş yerlerine düzenlenen operasyonlarda, 40 ton açık çay, 293 bin poşet çay, 15 bin 300 değişik markalarda çay ambalaj poşeti, 2 hassas terazi, bir torba dikiş makinesi, 1 ton 368 kilogram nargile kömürü, 10 kutu nargile tütünü ve 6 elektronik sigara ele geçirildi.

Dün yürütülen istihbari çalışmalarda ise Beypazarı'nda 4 kişinin müşteri arayışında olduğu, ele geçirdikleri tarihi eserleri piyasaya sürerek haksız kazanç elde edecekleri bilgisine ulaşıldı.

Beypazarı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeki ekiplerin A.K, M.S, A.Ö. ve A.E'nin üst aramasında, Roma ve Osmanlı dönemine ait olduğu değerlendirilen 28 altın kaplama sikke, 35 gümüş ve bronz sikke, 2 altın kaplama küpe, altın kaplama kolye ve zinciri, bronz heykel obje, bronz su şişesi ve 3 gram kubar esrar ele geçirildi.

Şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.