BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ankarada bina çöktü

Bu yoğun gündemde Ankara'dan bir felaket haberi geldi. 4 katlı bir bina çöktü. Binada 2 aile yaşıyordu

Abone ol

Ankara Keçiören'de iki ailenin yaşadığı 4 katlı bina çöktü. Biri ağır 6 kişi yaralandı.

Keçiören Aşıkpaşa Caddesi'ndeki bina çöktü. Yan binada yaşayan  3 yaşındaki Emirhan Ünalan ağır yaralı olarak Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Binanın yanındaki gecekondunun da bir kısmının çöktüğü ve buradan da yaralıların çıkarıldığı bildirildi.

Olayda yaralanan Rahime Ünalan, Şaban Ünalan, Birkay Ünalan, Muhammet Gökkaya ve Hatice Gökkaya da Keçiören Meslek Hastalıkları Hastanesinde tedavi altına alındı.

İki katı çöken binadaki 9 dairenin çoğunun boş olduğu bildirildi.

Görevliler, doğal gaz sızıntısı ihtimaline karşı önlem alırken, enkaza
basın mensuplarının yaklaşmasına izin verilmiyor.

BİNA SAHİBİ: İSTİNAT DUVARI YIKILDI

Keçiören'de çöken binada oturan arsa sahibi Servet Karaarslan, arkalarında devam eden inşaatın istinat duvarının apartmanlarının üzerine yıkılması sonucu binada çökme olduğunu öne sürdü.

Karaarslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 09.00 sıralarında, oturdukları binanın arka tarafındaki inşaatın istinat duvarının, apartmanlarının üzerine çökmesi sonucu ilk katın çökerek, öne yattığını söyledi. Yaklaşık bir haftadır toprak kayması sesi duyduklarını belirten Karaarslan, şöyle konuştu:

“İstinat duvarı çökmeden önce, eşim yatak odasını düzeltirken, yine toprak kayması sesi duymuş. Bunu apartmanımızın müteahhidine haber vermek üzere evden çıkmış. Eşim evden çıktığı anda, istinat duvarı çökerek, binayı yıkmış. Bir haftadır bu sesleri duyuyorduk. Yine aynı sesler olduğunu düşünüp, evden çıkmayabilirdi. İki gündür çocuğumu da kreşe göndermiyordum. Bugün yemek sırası olduğu için götürdük. Yoksa çocuğum da evde olacaktı ve eşimle çocuğumu da kaybedecektim. Bizim canımız bu kadar ucuz mu?”

Bu arada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok olay yerine geldi.