BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

CHPli Anadoldan ilginç öneri

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol’un, ‘devlet özür için anıtını diksin’ dediği kişi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin eski genel sekreteri.

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- CHP Grup Başkanvekili kemal Anadol, Adalet Bakanlığı’nca Van Adliyesi önüne, Van Yüzüncü Üniversitesi eski Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı’nın heykelinin dikilmesi için kanun teklifi verdi. Teklifte, ‘Özür Anıtı’ olarak adlandırılan heykelin, 2 yıl içinde yapımının tamamlanması da öngörülüyor.

Anadol’un anıtının yapılmasını istediği Arpalı, 5 nisan 2005 tarihli bir ihbar mektubu sonucunda 11 Temmuz 2005 tarihinde gözaltına alınıp tutuklanmıştı. 5 kez tutukluluk halinin kaldırılmasını için başvuru yapılmasına karşın tutuklu kalmış ve iddianamesi uzun süre tamamlanamamıştı. 13 kasım 2005 tarihinde ise intihar etmişti. Anadol, devletin güvencesinde olan bir sanığın, geciken adalet nedeniyle intihar ettiğini ve Arpalı’nın ne ile suçlandığını bile bilmeden ölüme gittiğini de ileri sürdüğü kanun teklifinde, basit hatalar ve ihmal sonucu ölümüne neden olunan Arpalı’dan özür dilemek için böyle bir anıt yapılmasını istedi.

Anadol, “Yasa teklifi ile Van Adliyesi önüne Enver Arpaylı’nın anıtının yapılması ve böylece gözaltı ve tutuklama sürecindeki hataların ağır sonuçları konusunda toplumsal bir bellek yaratılması ve devletin Enver Arpalı’nın şahsında bu ve benzeri olaylarda yaşamını yitirenlere karşı vicdan ve özür borcunun yerine getirilmesinin sağlanması amaçlandı” dedi.