BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Onun her programı olaydı

Bugün gözaltına alınan en renkli sima Erhan Göksel'di. Göksel canlı yayınlarda iddialarını taramalı gibi saydırıyordu. İşte o iddialar;

Abone ol

İNTERNETHABER

Ergenekon Operasyonu'nun bugünkü dalgasında gözaltına alınan en renkli isim hiç kuşkusuz Verso Danışmanlık Şirketi sahibi ve "Gerçek Gelecek" isimli programın sunucusu Erhan Göksel...


ADI ERGENEKON İDDİANAMESİNDE DE GEÇİYORDU
'Kemal Alemdaroğlu'nun 16 Aralık 2007 tarihinde kimliği belirsiz bir şahısla yaptığı telefon konuşmasında Erhan Göksel'in adı geçiyor. Konuşmada Alemdaroğlu, telefonda konuştuğu kişiye Göksel'in Avrasya TV'de bir program yaptığını söylediği ve "valla dehşet konuşuyordu" dediği belirtiliyor.

Alemdaroğlu'nun telefonda konuştuğu şahıs ise yanıt olarak şunları söylüyor:

"Onu böyle birisinin yanına kayıtmak koymak falan filan gerekiyor yani. Tek başına bizim düzeydeki bir toplantıyı şey yapacak durumda değil. Ee tanırım ben Erhan benim yakınım. Yakınım dediğim bana SMS'leri de geliyor yani şey yapabilirim, söyle arayabilirim ama tek başına kalkıp Taksim toplantısında konuşması."

Konuşmanın ilerleyen bölümlerinde de Göksel'in "her konuya dalmaya başladı, halbuki işinin araştırma kamuyou araştırması yapmak olduğu" belirtiliyor ve konuşmada adı geçen toplantıda konuşmasının "kaliteyi tamamen düşürebileceği" belirtiliyor.' 
Göksel yaptığı televizyon programında her hafta söyledikleri kadar, konuşurken içine girdiği ruh haliyle de olay oluyordu. Kimi zaman ağlıyor ama çoğunlukla kan beynine sıçramış bir yüz ifadesiyle konuşuyordu.

AYDIN DOĞAN GÖKSEL'İ AĞLATMIŞTI

"Gerçek Gelecek" programının en renkli anı Aydın Doğan'ın telefonla programa katıldığı bölümde yaşandı. Aydın Doğan, direk Erhan Göksel'i muhatap aldı, "İşte buradayım, Türkiye'nin en büyük medya kuruluşunun POAŞ dolayısıyla iktidara göbekten bağlı olduğunu söylediniz. Ben Türkiye'de görsel ve yazılı medyada birinci patronum. Buradayım işte. Nasıl göbeğimizden bağlı olduğumuzu açıkla. Açıklayamazsan seni müfteri ilan ediyorum.."

Bu tepki karşısında şaşıran Göksel, "Efendim benim ağzımdan POAŞ kelimesi çıkmadı. POAŞ kelimesini yanılmıyorsam Yılmaz (Tunca) etti.." dedi ve  Aydın Doğan, konuşmasını bitirip canlı yayından ayrıldıktan bir süre sonra, araştırmacı Erhan Göksel'in gözyaşlarına hakim olamadı...

BAŞBAKAN GÖKSEL'E DAVA AÇMIŞTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  televizyon programında "Anayasa Başbakanı Başkanvekili Osman Paksüt'ü Başbakan dinletti" sözleri gerekçesiyle Erhan Göksel aleyhinde 50 bin YTL`lik manevi tazminat davası açmıştı.

İşte Göksel'in programda söylediği en çarpıcı sözler:

BAŞBAKAN GELDİĞİ YERİ UNUTTU

“Başbakan kendisinin geldiği yeri unuttu. Artık, eski Tayyip Erdoğan değil.”

“Abdullah Gül"ün çevresi; “Gül yanından ayrılınca, Erdoğan dağıldı, ülkeyi yönetemiyor” lafları yayıyorlar.”

“Daha düne kadar Kuzey Irak Kürt Yönetimini; “biz aşiret reisleriyle görüşmeyiz” diyen devlete ne oldu da bir yıl içinde meteoroloji raporu gibi döndü.”

“Türkiye, Washington"un yörüngesine girdi. Dış politika Cheney tarafından Türkiye"ye dikte edildi.”

“Türkiye’nin Hamas’ın seçilmiş liderleri ile değil de Halit Meşal ile görüşerek yalnızlaştırılması da aslında bir İsrail projesidir.”

TUTUKLANANLARIN SUÇLULUĞUNA İNANMIYOR

“Ergenekon Operasyonu"nun sonucu fiyasko olursa, Başbakan büyük yara alır.”

“Askerler darbe yapacak olsa, bugüne kadar olduğu gibi tereyağından kıl çeker gibi yaparlardı.”

“Ergenekon Davası’nın ek iddianamesi yerel seçimler öncesi ‘Darbe Teşebbüsü’nden gelecek gibi gözüküyor.”

“AKP, Ergenekon davası sürecinde kendisine karşı olan güç odaklarını bu davanın psikolojisi ile geri püskürtmeyi başarmıştır.”

“Ergenekon Davası’nın gelişimi kamuoyu açısından gittikçe siyasallaşıyor imajını da birlikte getirmiştir.”

“Tutuklanan insanların bir kısmının suçluğu ile ilgili ciddi endişelerim var.”

“Bu davanın seyri, AKP’ye karşı olan güç odaklarını, ABD’de geçmişte yaşanan McCarthy hareketi gibi sindirmiştir.”

“Bu davanın 5 yıldan az sürmesi fiziken imkansızdır. Sanki dava bitmesin isteniyor .”